4 x Nederlandse modemerken voor een hippe, zomerse outfit

Over een paar weken is het eindelijk zomervakantie. Een lekker luchtig outfitje aan, slippers eronder en hop naar het terras of naar het strand. Een setje van de H&M of Zara is altijd goed, maar er zijn ook veel andere toffe Nederlandse kledingmerken waar je de blits mee kan maken. Wij zetten de leukste Nederlandse merken voor je op een rij.

Door: Albertine Pomper

By-Bar
By-Bar

By-Bar

By-Bar is al jaren één van mijn favoriete kledingmerken. Dit label is in 2008 opgericht door Barbara. Ze begon met het verkopen van oorbellen, maar inmiddels is By-Bar uitgegroeid tot een volledig op elkaar afgestemde collectie van kleding en accessoires. De collecties bestaan uit mooie basics die niet trendgevoelig zijn. Wat ik heel erg leuk vind, is dat veel kledingstukken in meerdere kleuren te krijgen zijn. Dat maakt kiezen vervolgens wel weer lastig, want de kleuren vintage blauw, donkergroen en felrood zijn allemaal even prachtig.

www.shop-by-bar.nl

Fabienne Chapot
Fabienne Chapot

Fabienne Chapot

Fabienne Chapot, voorheen bekend onder de naam Fab, groeide uit tot hét accessoiresmerk van Nederland dankzij de inmiddels iconische hartentas die in 2006 is ontworpen. Ontwerpster Fabienne verkoopt de eerste jaren vooral tassen en portemonnees. Vorig jaar besluit ze dat het tijd is voor een nieuw avontuur en gaat ze ook kleding ontwerpen. Dit is echt een goeie zet geweest, want haar kleding verkoopt beter dan haar andere producten. En terecht. De vrouwelijke jaren zeventig stijl is wat mij betreft uniek en ik word helemaal vrolijk van die kleurrijke prints.

www.fabiennechapot.nl

YAYA
YAYA

YAYA

Als je van vrouwelijke kleding en zachte kleuren houdt ben je bij YAYA aan het juiste adres. YAYA bestaat sinds 1992 en is een kledingmerk voor vrouwen die weten wat ze willen. De kleding is casual, praktisch en modern. Tijdloos, zo zou je de collectie ook wel kunnen omschrijven. Mooie knits, meestal in een natuurlijk garen en naturel kleuren, met hier en daar een kleuraccent.  

www.yaya.nl

Abel Design
Abel Design

Abel Design

Je zomeroutfit is pas echt compleet met een tas van Abel Design. Letty Scheers lanceerde in 2015 haar eerste collectie leren tassen. Abel is een avontuurlijk tassenlabel geïnspireerd op de ontdekkingsreiziger van nu. Stijlvol met een ruig randje. De tassen worden gemaakt in een klein atelier in Groningen en in Noord Portugal. Letty werkt zoveel mogelijk met duurzame materialen en elke tas is uniek en handgemaakt.

www.abeldesign.nl

andere artikelen