De mooiste planten voor in je woonkamer

De kamerplant is weer helemaal terug van weggeweest. Het mag groter, aparter en voller dan ooit. Planten in terracotta potten, in stolpen, op hoge poten, in platenhangers of aan de muur, alles kan en mag. Het prachtige groen staat mooi in een overwegend wit interieur en kamerplanten zijn sfeervol en hip. Daarnaast zijn de meeste planten ook nog eens heel gezond.

Door: Albertine Pomper

Planten huis

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik geen groene vingers heb. De laatste jaren gingen alle planten in mijn huis dood. Ook vetplanten en cactussen overleefden het niet bij mij. Totdat ik een paar maanden geleden toch maar weer een cactus heb gekocht. Inmiddels ben ik een paar cactussen, vetplanten en kamerplanten rijker en ze leven nog steeds. Ik heb netjes opgezocht hoe ik ze moet verzorgen, krijg tips van mijn schoonzus en buurvrouw (heel handig), ben lief voor ze en word er blij van. En daarom zet ik mijn favorieten op een rij:

Alocasia Zebrina- helemaal rechts
Alocasia Zebrina- helemaal rechts

Alocasia Zebrina

De naam van de Alocasia Zebrina zegt het al, de plant heeft een aparte zebra print op de stelen. De bladeren zijn in de vorm van een hart. Als je deze plant mooi en gezond wilt houden moet je ervoor zorgen dat de aarde altijd licht vochtig is en af en toe wat water op de bladeren spuiten. Als je een houten vloer hebt even opletten, er wil nog weleens wat vocht van de Alocasia afdruppelen.

Monstera

Monstera Deliciosa (Gatenplant)

Deze plant, met z’n grote groene bladeren met gaten, is een must-have voor in je interieur. Heb je geen groene vingers? Dan is de Monstera juist iets voor jou. Deze plant heeft niet veel water nodig. Hij is ook nog eens heel gezond, hij zuivert namelijk de lucht voor je. En dat zorgt voor een gezonder binnenklimaat, waardoor je lekkerder in je vel zit. Mocht je de plant zat zijn (wat ik me niet kan voorstellen), kun je de bladeren ook in een vaas op tafel zetten, dat is helemaal hip.

Pannenkoekplant 2

Pilea Peperomioides (Pannenkoekplant)

De platte, ronde bladeren van dit grappige plantje lijken op pannenkoeken, vandaar de naam. De plant is makkelijk te verzorgen, af en toe wat water geven. Het leuke aan de Pilea is dat hij heel makkelijk te stekken is. Er groeien namelijk aan de voet van de plant babyplantjes. Ik heb onlangs zeven stekjes uit mijn plant gehaald en al mijn vriendinnen er eentje gegeven. Wie had dat ooit gedacht?

Bananenplant

Musa (Bananenplant)

Dit is de ideale plant voor een tropische touch in je woonkamer. De bananenplant houdt van een warme en zonnige plek. Deze plant groeit snel, dus zorg ervoor dat de pot groot genoeg is en verpot tijdig. Qua water is de banaan veeleisend, hij krijgt graag en veel water. Zorg zo nu en dan voor een tropisch regenbuitje door wat water over de bladeren te sproeien of je zet hem gewoon even onder de douche.

Aloe Vera- bovenop de trolley)
(Aloe Vera- bovenop de trolley)

Aloë Vera

De Aloë Vera is een vetplant met gerafelde stelen die uitmonden in scherpe punten. De plant is vooral bekend om de helende werking uit het sap van de bladeren en is één van de makkelijkste planten om te verzorgen. De Aloë Vera geeft ’s nachts zuurstof af en dat is fijn om in je slaapkamer te hebben. Het helpt tegen slapeloosheid en zorgt voor een betere en diepere slaap. Handig toch?

Lees ook:
Zonder groene vingers een huis vol planten 

andere artikelen