5 x restaurants in Amsterdam voor Valentijnsdag

Groot fan zijn wij niet van deze dag, maar Valentijnsdag is natuurlijk wel een goed excuus om uitgebreid te dineren en te borrelen. Met je lover of als je single bent met je vriendinnen en vrienden. Waar je dan naar toe moet? Dat lees je in ons Valentijnslijstje!

c am 1

C Amsterdam

Restaurant C Amsterdam is een van onze favoriete restaurants in Amsterdam. Hier is alles tot in de puntjes verzorgd en eet je voor een betaalbare prijs fantastisch lekker. Bij C wordt onderscheid gemaakt tussen gerechten tussen de 0 en 200 graden en proef je tijdens elke gang (3 tot 5 gangen) gerechten op verschillende temperaturen. Mocht je Valentijnsdag hier gaan vieren, dan kun je rekenen op een lange avond tafelen vol verrassende gerechten, wijnen van top kwaliteit en de lekkerste cocktails, geshaked door een van de beste bartenders van Nederland.

Adres: Wibautstraat 125, Amsterdam
Reserveren: c.amsterdam

Credit: KU Kitchen & Bar
Credit: KU Kitchen & Bar

KU

Sushi is altijd een goed idee en al helemaal bij KU want daar zijn de rolls en de sashimi ontzettend verslavend. Mocht je lover niet van sushi houden, dan staan er nog genoeg andere lekkere Japanse hapjes op de kaart. Bestel naast al het lekkers ook een aantal cocktails van de kaart want bij KU weten ze als geen ander hoe je een goede cocktail moet shaken!

Adres: Utrechtsestraat 114, Amsterdam
Reserveren: www.ku114.nl

pianeta-terra-iterieur-2

Pianeta Terra

Wij zijn dol op de Italiaanse keuken en bij Pianeta Terra in het centrum krijg je het gevoel dat je echt even in Italië op vakantie bent. Hier eet je geen pizza's maar authentieke Italiaanse gerechten zoals je die in Italië kunt verwachten. Op het menu vind je veel natuurlijke wijnen, verschillende vlees- en visgerechten en de lekkerste tortellini ooit. Smullen! 

Adres: Beulingstraat 7, Amsterdam
Reserveren: www.pianetaterra.nl

Credit: Facebook Wester Wijnfabriek
Credit: Facebook Wester Wijnfabriek

Wester Wijnfabriek

Jammer genoeg kan je bij onze favoriete wijnbar in het Westerpark niet meer uitgebreid dineren, maar ze hebben er genoeg happen waardoor je zeker niks te kort komt. Denk bijvoorbeeld aan een stoofpotje, de heerlijkste kazen, ganzenrillette en charcuterie. Verder hebben ze hier een breed wijnassortiment en zoekt Anne, die de tent runt, samen met jou de wijn uit die het beste bij jou past. Daarnaast is de Wester Wijnfabriek hartstikke gezellig, knus en intiem. Perfect voor een date dus!

Adres: Pazannistraat 10, Amsterdam
Reserveren: www.westerwijnfabriek.nl

monsieur dame

Monsieur.Dame

Een van onze favoriete ontdekkingen van 2018 was toch wel dit pop-uprestaurant. Monsieur.Dame zit gevestigd in een oud school gebouw en de eigenaren, die een liefde hebben voor de Franse keuken, serveren elk maand een nieuw viergangenmenu voor maar 32,50 euro. Voor Valentijnsdag is er een speciaal menu samengesteld waarbij je kunt denken aan hartige macarons, gepocheerde heek met vanille, brie de menlun met kweepeerjam en een Parijs kaasplankje. Voor wie met Valentijnsdag betaalbaar en echt goed wilt eten in een super knusse ruimte vol toffe vintagespulletjes is dit een hele goede keuze. 

Adres: Derkinderenstraat 44, Amsterdam
Reserveren: www.monsieurdame.nl

Lees ook:
7 x dingen die je als single op Valentijnsdag wilt doen

andere artikelen