4 x events in Amsterdam waar het draait om offline zijn en je je mobieltje thuis laat

Ben je zoveel met je mobiele telefoon bezig dat het je onrustig maakt en je eigenlijk niet meer toekomst aan je hobby’s? Of speelt jouw sociale leven zich vooral af op social media? The Offline Club wil hier een stokje voor steken en organiseert door heel Amsterdam allerlei events waarbij je je mobiele telefoon thuis laat of in een kluisje opbergt en waar je de hele dag kunt opladen zonder enige afleiding. Op deze plekken draait het connecten met jezelf en met anderen en hier kun je eindelijk dat spannende boek uitlezen of je favoriete spelletje spullen met wellicht je nieuwe toekomstige bff.

  1. Offline Gardens Summer Fest – Tolhuistuin x The Offline Club

Op zaterdag 27 juli wordt de hele Tolhuistuin in Amsterdam Noord omgetoverd tot een telefoonvrije zone waar je kunt genieten van je boek dat je maar niet uit krijt, spoken word, livemuziek en deze plek is de ideale spot om nieuwe mensen te leren kennen.

Het terrein wordt ingedeeld in verschillende zones. Zo is er de Tech-Free Terrace waar je vrienden of vreemden kunt ontmoeten onder het genot van een drankje. Ook is er een Slowdown Station waar je kunt lezen, tekenen of een hobby uitoefenen waar je allang van droomt en op het telefoonvrije veld kun je bowlen, Jenga spelen, schaken of je lievelingsspelletje spelen.

Datum: zaterdag 27 juli
Tijd: 12:00 – 18.00 uur
Locatie: Tolhuistuin, Amsterdam
Kosten: Donatie

2. XL Summer Special Waterfront Digital Detox Hangout

Zondag 11 juli staat bij Café de Ceuvel in het teken van een offline ochtend waar je even helemaal tot jezelf kunt komen.

Op het programma staat tijd voor jezelf en tij d om met andere te contacten. En dat allemaal aan gezellig aan het water in Amsterdam Noord.

Datum: Zondag 11 juli
Tijd: 9:30 – 12.00 uur
Locatie: De Ceuvel, Amsterdam
Kosten: 9,50 euro

3. The Offline Dinner bij restaurant POF

Van dit unieke groene en knusse restaurantje, waarbij bijna alle ingrediënten op eigen grond groeien, wordt je vanzelf al helemaal zen maar het gaat dubbel zo snel als je je je telefoon opbergt.

Hier kun je helemaal van je gezelschap en het eten genieten zonder de afleiding van binnenkomende whatsappjes.

Deze avond staat in het teken van tijd voor jezelf, kennis maken met anderen tijdens het buffet en tot slot kun je kiezen voor weer een moment met jezelf, een tour over het terrein van POF of connecten met anderen. De avond wordt gezamenlijk afgesloten.

Datum: Woensdag 28 augustus
Tijd: 17:15 tot 22.00 uur
Locatie: POF, Amsterdam
Kosten: 34,95 euro

4. The Offline Getaway Digital Detox Weekend

Smaakt zo’n dagje offline zijn nou naar meer? The Offline Club organiseert ook complete weekendjes weg. Van vrijdag 13 september tot zondag 15 september kun je zonder je telefoon mee naar Drenthe waar je twee nachten midden in de natuur logeert.

Dit weekend staat in het teken van gezond eten, lange wandelingen door de natuur, de sauna induiken, lezen, yoga en reflecteren. Hier kun je helemaal alleen zijn maar wel in het gezelschap van anderen.

Er kunnen tussen de 10 en 12 mensen mee die lekker willen uitrusten, tijd voor zichzelf willen of juist gelijkgestemden willen ontmoeten. Een ding is zeker: je mag hier helemaal doen waar je zelf zin in hebt.

Datum: vrijdag 13 september – zondag 15 september
Locatie: Drenthe
Kosten: 425 euro

Benieuwd naar meer events van The Offline Club? Je vindt de hele agenda hier.

andere artikelen