Work hard, relax harder: 5 tips om helemaal tot rust te komen

Een drukke baan, promotie maken, drie keer per week sporten, een gezond voedingsschema, de opening van een nieuwe winkel, weekenden die volgepland zitten en ook nog die cursus die je tussendoor volgt. Als een hijgend paard hol je al die afspraken af. Ontzettend leuk maar aan het einde van de dag lig je uitgeput op de bank. Als je echt wilt genieten van het leven en de hectiek daaromheen, moet je leren relaxen! Ik geef je de vijf beste plekken om ultiem te kunnen genieten en ontspannen, zodat jij er weer tegenaan kan. 

Door: Tessa Deurloo

Credit: Facebook Skin Lounge
Credit: Facebook Skin Lounge

LAAT JE GEZICHT VERWENNEN

Wist je dat 80 procent van huidveroudering wordt veroorzaakt door stress, milieuvervuiling, slechte voeding, roken en zon? Vergeet een keer die mooie schoenen en investeer eens in een lekkere gezichtsbehandeling.

Bij beautysalon Skin-lounge in Laren wil ik het liefst iedere week zitten. Ik kies voor de image behandeling met een massage van 30 minuten. Dit is een ontspannende- en verjongende behandeling waar gebruik wordt gemaakt van microdermabrasie in combinatie met ultrasoon (geluidsgolven). Je huid wordt eerst grondig gereinigd en daarna gepeeld met microdermabrasie. De huid wordt steviger, egaler, poriën verfijnen en littekens vervagen. Heerlijke maskers voeden daarna de huid en ultrasoon zorgt er voor dat de huid er jonger uit gaat zien en de maskers nog beter worden opgenomen.

Ik ben erg fan van de ontspannende hoofd- hals- en gezichtsmassage met warme geurende olie. Na 90 minuten is de behandeling afgelopen en ziet mijn gezicht er heel ontspannen en ook een stuk jonger uit (ja, echt!). Er lijkt zelfs een klein facelift effect op te treden en de fijne lijntjes op mijn gezicht zijn ook helemaal verdwenen.

Prijs: Image behandeling 95 euro
Adres: Schoutenbosje 3C, Laren

zandvoort

UITWAAIEN OP HET STRAND

Heb je even wat meer tijd om te ontspannen maar staat je banksaldo aan het einde van de maand? Je hoeft niet altijd veel geld uit te geven om ultiem te kunnen ontspannen en relaxen. We hebben in Nederland een kustlengte van 523 km en prachtige duingebieden. Zoek een bijzondere wandeling of fietstocht in het duingebied of ga lekker uitwaaien op het strand. Via de route.nl kun je allemaal leuke tips en routes vinden. 

Credit: Facebook Club Zand
Credit: Facebook Club Zand

MUZIEK BIJ KNETTEREND HAARDVUUR

Na een heerlijke strandwandeling in Castricum aan zee, plof ik neer op een van de stijlvol ingerichte zithoeken van Club Zand. Het haardvuur staat al lekker te knetteren, wat heel sfeervol is. Deze strandtent is het hele jaar geopend en ze organiseren bijna elk weekend leuke events met muziek. Ga bijvoorbeeld op zaterdag 14, 21 of 28 oktober naar de bourgondische Wild & Wijn avond met een live singer-songwriter. Er loopt die avond ook een vinoloog rond die je van de beste wijnen kan voorzien. 

Adres: Zeeweg 70, Castricum

sauna deco

SAUNA DECO

Heb je weinig tijd maar wil je wel even tot rust komen? Blok dan een paar uur in je agenda of ga direct uit je werk naar Sauna Deco. Voor velen een nog onontdekt pareltje onder de sauna’s in hartje Amsterdam. Het prachtige interieur met hout gesneden trappen, glas in lood ramen, heerlijke relaxbanken allemaal in Art deco stijl en verse bloemen op de tafels hebben mijn hart veroverd. Hier waan je je even in de Parijse jaren ’20, je komt even in een hele andere wereld. Waarom heb ik dit niet eerder ontdekt?! Er zijn diverse sauna’s en andere spa- en wellnessfaciliteiten waar je zeker een paar uur zoet mee bent. In de binnentuin van het monumentale grachtenpand kun je met een heerlijke verse munt thee het drukke stadsleven achter je laten.

Prijs entree: 19,00 of 23,50
Adres: Herengracht 115, Amsterdam

 

hotelnothotel

BOEK EEN HOTELLETJE

Ben je helemaal door je vakantiedagen heen maar wil je er toch even tussenuit? Aan hotels geen gebrek in ons mooie landje. In iedere stad, maar ook daarbuiten heb je meer dan genoeg accomodaties om uit te kiezen. Alleen waar ga je heen als je net wat meer beleving zoekt dan een hotelketen je kan bieden? Wij hebben vijf hotels voor een bijzondere overnachting, zodat je echt je hoofd even leeg kunt maken, in Nederland voor jou op een rij gezet. 

andere artikelen