Kunnen jij en je vrienden een unieke single malt aged whisky wel waarderen? Open een fles Fettercairn whisky en laat jullie meeslepen door de krachtige en pure smaak. Wij delen vier redenen waarom Fettercairn 12yo niet op jullie dranktrolley mag ontbreken. 

1.     Een bijzondere combinatie van geur, smaak en afdronk

De premium single malt aged whisky (40%) kent de zoete geur van honing, vanille, peer en zachte kruiden. De whisky kenmerkt zich door een volle smaak van tropisch fruit zoals nectarines en bevat tonen van koffiebonen, melkchocolade en gember. 

Tip: Drink de 12yo puur en daarna met een klein scheutje koud water. Zo haal je nog meer van het tropische fruit naar voren. 

2.     Uniek distillatieproces dat zorgt voor kwalitatieve en pure whisky

Fettercairn Scotch single malt whisky kent een eenhoorn als logo. Dit was niet alleen het familiewapen van oprichter Sir Alexander Ramsay, maar het is ook het nationale dier van Schotland. Daarnaast staat het dier symbool voor kracht en puurheid. Dat laatste is een synoniem voor Fettercairn. In de jaren ’50 van vorige eeuw is de distilleerderij opzoek gegaan naar een manier om een nog puurdere whisky te creëren. En met succes. Deze whisky is volledig gerijpt via American white oak ex-bourbon vaten, die de tropische tonen nog meer benadrukken. 

Fettercairn koelt haar stills met koud kristalhelder water uit de Cairngorm bergen. Dit doet het merk met behulp van een koperen ‘cooling ring’, een distillatiemethode die door maar weinig destilleerderijen wordt gehanteerd. Door deze manier van destilleren stijgen enkel de lichtste alcoholdampen op naar de nek van de ketel. Dit komt de kwaliteit ten goede. Dit unieke verschijnsel in de whiskywereld resulteert in een ongeëvenaard zuivere premium whisky. Dat maakt Fettercairn 12yo hét boegbeeld van de distilleerderij. 

3.     Je bent getuige van een unieke whisky historie

Fettercairn Scotch single malt whisky is opgericht in 1824 door landgoedbezitter Sir Alexander Ramsay. De eigenaar was voorstander van het legaliseren van de whiskyproductie in een periode waarin voornamelijk illegaal gestookt werd. Wel liet hij zich inspireren door de kennis van de illegale stokers. Dat resulteert in een eigen zienswijze die nog steeds kenmerkend is voor het merk. Fettercairn was de tweede Schotse geregistreerde distilleerderij na de accijnswet in 1823. 

4.     Gregg Glass als master whisky maker & blender

Een groot deel van de Fettercairn whiskyproductie staat onder toezicht van Gregg Glass. De Master Whisky Maker heeft meer dan tien jaar ervaring als whiskymaker en blender en trad in 2016 toe tot Whyte & Mackay, de moedermaatschappij van Fettercairn. Glass vindt het heerlijk om zijn handen vuil te maken. Zo voert hij voortdurend uitgebreide proeven en receptiteraties uit om de kwaliteit van de whisky naar een ongeëvenaard niveau te tillen. De Fettercairn Single Malt Whisky is daar een resultaat van.

Geef een reactie