Parijs: deze 8 restaurants & wijnbarren moet je bezoeken

Tijdens mijn vijfde trip naar Parijs heb ik de stad op een hele andere manier leren kennen. Ik hoefde geen toeristische trekpleisters meer te bezoeken en besloot in een lekker rustig wijkje, in het elfde arrondisement, te gaan logeren. De perfecte locatie, want in de buurt vond ik allerlei pareltjes: van Franse brasseries, wijnbarren tot hippe zaken. Mocht je een citytrip naar Parijs op de planning hebben staan, bezoek dan minstens een paar restaurants uit dit lijstje.

Door Anne Tonen

Clown Bar 

De Clown Bar in het 10e arrondissement is een van onze favoriete plekken voor diner. Even terug naar de naam: deze zaak is heel kleurrijk met een circusachtige-stijl. Waarom? Omdat de bar zich (bijna) naast Cirque d’Hive, het wintercircus van Parijs, bevindt. Clown Bar staat bekend om haar enorme aanbod aan natuurlijke wijnen en je kunt er dus ook terecht voor alleen een drankje. Wij raden je echter toch aan om wat langer te blijven plakken en een aantal gerechten van de klassieke en bijzondere menukaart te proeven. Reserveer van tevoren wel een plekje, want het kleine zaakje is onder de locals nogal populair.

Adres: Rue Amelot 114
Website: www.clown-bar-paris.com

Paroles de Fromagers

Gek op kaas? Breng dan zeker een bezoekje aan de kaasbar Paroles de Fromagers in het 11e arrondissement. Kies in het bijbehorende winkeltje je favoriete kazen uit, neem plaats in de bar en binnen een paar minuten worden je kazen geserveerd op een plankje met brood, vijgen en druiven. Bestel er een goed glas wijn bij, zoals de Sancerre, en genieten maar!

Adres: Rue du Faubourg du Temple 41
Website: www.parolesdefromagers.com

Jaja

In Le Marais, een van de leukste wijken in Parijs, kun je ontzettend goed en betaalbaar lunchen bij restaurant JaJa (spreek uit als Zsa Zsa, naar Zsa Zsa Gabor). Vanaf 19 euro eet je hier het menu van de dag, dat elke dag opnieuw wordt samengesteld door de chef. Denk hierbij aan mosselen, entrecote en andere culinaire gerechten uit de Franse keuken. Mocht het menu van de dag je niet aanspreken, dan kun je natuurlijk ook gewoon a la carte bestellen.

Adres: Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie 3
Website: www.jaja-resto.com

Derriere

Derriere Paris ligt verscholen op een prachtige binnenplaats in Le Marais. Het restaurant heeft een super origineel concept en is zeker een bezoekje waard. Het restaurant is namelijk ingericht als een huis, compleet met woonkamer, badkamer en zelfs een slaapkamer waar je kunt eten op bed. Bij mooi weer eet je in de tuin. In het weekend kan je er uitgebreid brunchen, waarbij je kunt kiezen uit een voor- en hoofdgerecht of een hoofd- en nagerecht. Daarnaast mag je onbeperkt smullen van het uitgebreide buffet vol met Franze kazen, fruit, croissants, eieren, salades en nog veel meer lekkernijen.

Adres: Rue des Gravilliers 69
Website: www.derriere-resto.com

Pink Mamma

Mocht je nog een paar goede foto’s voor je Instagram-feed nodig hebben, dan is het hippe restaurant Pink Mamma de place to be. Ook hebben ze hier een goede Italiaanse keuken waar je verse pasta’s, pizza’s en antipasti bestellen. Pink Mamma is trouwens ook perfect om gewoon een drankje te doen. Ze hebben namelijk een gigantisch cocktailmenu.

Adres: Rue de Douai 20 bis
Website: www.bigmammagroup.com

Cafe La Favourite

La Favourite is een echte Franse (maar wel hippe) bistro waar je aan het einde van de middag heerlijk op het terras kan vertoeven met een goed glas wijn en een uitgebreide plank charcuterie. Ontbijten kun je er ook, met een heerlijke Eggs Benedict bijvoorbeeld. Op de dinerkaart staan burgers en pizza’s. Het restaurant ligt lekker centraal en is dus perfect om je dag te starten of af te sluiten.

Adres: Rue de Rivoli 6
Website: www.cafelafavourite.com

Le Perchoir

Wij zijn helemaal verliefd op Le Perchoir: het beste dakterras waar je het mooiste uitzicht hebt over Parijs. Je vindt de de rooftopbar in het 11e arrondissement in een pand verstopt in een zijstraatje. Wanneer de portier je binnen laat stap je in de lift naar de zevende verdieping en bij het uitstappen geloof je je ogen niet. Deze plek ga je niet snel meer verlaten en is perfect voor een hele middag of avond te relaxen met een flesje wijn, een gin tonic of een koud biertje. Eten kun je op de rooftopbar trouwens niet, maar een verdieping lager bevindt zich het restaurant waar je terecht kunt voor een maaltijd.

Adres: Rue Crespin du Gast 14
Website: www.leperchoir.tv

Chambre Noire 

Een van de gezelligste wijnbarren, waar je alleen maar locals vindt, is Chambre Noir in het 11e arrondissement. Bij deze knusse en kleine wijnbar worden alleen vin naturels (oftewijl: natuurlijke wijnen) geschonken. Dat zijn wijnen die zonder chemische toevingen gemaakt zijn en waarbij de druiven biologisch zijn verbouwd. Wij zweren erbij en je krijgt er een minder erge kater van dan bij het drinken van normale wijn.

Adres: Rue de la Folie Méricourt 82

andere artikelen