Nieuw ontdekking: brunchen bij Wijnbar L’Ouest in Rotterdam

Hoewel ik regelmatig in Rotterdam kom, heb ik wijnbar L’Ouest deze maand pas ontdekt. Een ontdekking waar ik heel blij van word want zoals jullie inmiddels wel weten ben ik gek op wijnbarren en eet je er vaak de lekkerste gerechten. Zo ook bij L’Ouest, dat zich zo ongeveer op tien minuten loopafstand van Rotterdam Centraal bevindt. 

Door Anne Tonen

Het is jammer dat het geen zomer is want dan had ik het liefst met een glas cava in mijn hand plaats willen nemen op het intieme terrasje onder de rode luifel, waardoor je een klein beetje het gevoel hebt alsof je je in Parijs begeeft. Dat glas cava bestellen we met deze koude temperaturen dus maar binnen waar het gelukkig net zo knus en intiem is en waar een beetje een huiskamergevoel hangt. Een erg fijn sfeertje dus. 

Van de kaart worden we ook erg blij en omdat de keuze zo uitgebreid is is het lastig om te kiezen. Op het menu staat namelijk echt alles wat een bourgondiër lekker vindt. Zo heeft L’Ouest, waar je zowel kan lunchen, borrelen als dineren, een zeer uitgebreide selectie aan charcuterie en kazen, een uitgebreide keuze uit shared dining gerechtjes en dan heb je ook nog de lunchkaart. Keuzestress!

louest1

Omdat het nog maar een uurtje of 12.00 uur begon ik met de eggs benedict. Mijn tafelgenoot bestelde de omelette fromage et jabon. We wisten niet wat we zagen toen de gerechten werden geserveerd. Bij L’Ouest zijn ze alles behalve zuinig en krijg je waar voor je geld. Zulke goede porties (en kwalitatief goed ook) zijn we in geen enkele lunchtent ooit tegengekomen. 

We lieten ons door de aardige bediening adviseren over de wijn. Vertelden haar wat we lekker vonden en de leuke dame wist ons precies de wijn te schenken die bij het gerecht paste en bij onze smaak. Erg fijn die hulp, want qua wijnen is er ook genoeg keuze en dan vind ik het prettig dat iemand je een beetje wegwijs maakt. 

louest 2

We sloten onze lunch af met nog een glaasje cava en vier oesters. De kazen (12 verschillende soorten) hadden we ook graag geproefd, maar daar komen we nog een keer voor terug. Net als voor de shared dining gerechten zoals de makreel ceviche, de buikspek en de eend. 

Het is dat we nog een andere afspraak hadden staan, maar anders waren we hier waarschijnlijk tot sluitingstijd blijven zitten want L’Ouest is door al die heerlijke gerechten, de fijne sfeer en niet te vergeten de chille muziek (beetje jazz/blues achtig) een plek waar je lekker lang blijft hangen. Ik ben fan!

Reserveren: www.louest.nl
Adres: Van Oldenbarneveltstraat 139, Rotterdam

andere artikelen