Gek op toetjes? Schuif aan bij Strangelove voor een grand dessert

Ook zo dol op zoetigheid, toetjes en shared dining? Restaurant Strangelove in Amsterdam West heeft sinds deze week een nieuw grand dessert op de menukaart dat je kan delen met je vrienden. YourDailyLife schoof aan tafel en waande zich in een ware toetjeshemel.

Door: Anne Tonen

Voor wie Strangelove nog niet kent: het is het vernieuwde restaurant van filmhuis LAB111 achter de Kinkerstraat. Sinds eind december is dit restaurant vernieuwd, zit er een nieuwe eigenaar in en is de naam omgedoopt tot Strangelove. Het restaurant is gevestigd in een prachtig oud pand waar vroeger het oude Pathologisch Anotomisch Laboratorium van het Academisch Ziekenhuis zat.

Bij binnenkomst werden we door de bedrijfsleider met open armen verwelkomd en mochten we een plekje uitzoeken in het ruime, gezellige, hippe ingerichte restaurant dat een breed publiek trekt. Je kan hier terecht voor een brunch, diner, een cocktail of voor een grand dessert. Als toetjesliefhebber wilde ik dit natuurlijk maar al te graag uitproberen.

_MG_8016

Met twee vrienden bestelde ik dus het ‘grand shared dessert’, gemaakt door de souschef die een diploma als patisier op zak heeft. De acht verschillende gerechtjes werden op een enorme marmeren plateau geserveerd en zoals je op de foto’s kan zien was het bijna zonde om dit kunstwerk op te eten.

_MG_8001

We kregen onder andere een frambozen mousse, macarons, blueberry cheesecake (mijn favoriet), kokos marshmellows, een crumble van chocolade en een poeder van lavendel. Dat klinkt veel, maar de gerechtjes zijn klein, redelijk licht en je deelt ze dus met je vrienden. Perfect dus!

Bij het dessert kregen we overheerlijke cocktails geserveerd, want daar zijn de mannen van Strangelove ook een ster in, maar eigenlijk is het bijna zonde om bij dit gerecht iets te drinken. De smaken zijn zo hemels dat je niets liever wilt dan deze zo lang mogelijk vast te houden.

Uiteraard kan je het dessert als nagerecht van je diner bestellen, maar ook wanneer je alleen zin hebt in dit hemelse toetje kan je aanschuiven bij Strangelove. Ik zeg: doen!

Adres: Arie Biemondtstraat 111, Amsterdam

Fotos: Robert de Graauw

andere artikelen