Tegenwoordig is er op het wijde web veel te lezen over creëren van mooie make-up looks. Iedereen gebruikt echter een andere volgorde om zich op te maken. Maar wat is nou eigenlijk echt de juiste? In de volgorde hieronder gaan we uit van een fullface make-uplook. Het is natuurlijk helemaal aan jezelf om te kiezen welke producten je wel of niet gebruikt.

concealer

Een goed begin is het halve werk

De eerste stap in je make-up routine is misschien wel het belangrijkst. Begin met een goede primer zodat je een goede basis hebt. Breng hierna jouw favoriete foundation aan. Heb je nog extra plekjes die je wil wegwerken? Gebruik hiervoor concealer. Als je een lichtere concealer onder je ogen aanbrengt, zorgt het ervoor dat je er wakkerder uitziet. Poeder je gezicht af zodat je foundation en concealer goed blijven zitten.

Om je gezicht mooi te contouren, kan je bronzer gebruiken. Breng dit als een 3 aan op je gezicht. Begin bij je voorhoofd en werk naar beneden in de vorm van een 3 aan beide kanten van je gezicht. Gebruik vervolgens een blush op je wangen om meer kleur en leven in je gezicht te brengen. De laatste stap voor je gezicht is een highlighter. Hierdoor kan je een mooie glans aanbrengen op je wangen.

Oogmake-up

Voordat je aan je oogschaduw begint, kan je het beste een oogprimer aanbrengen. Concealer kan ook als een oogprimer dienen. Vergeet je concealer dan niet af te poederen. Natuurlijk kan je oogschaduw ook overslaan. Je kan ervoor kiezen om een mooie eyeliner te zetten. Eyeliners zijn er in allerlei soorten en kleuren. Werkt een gel-eyeliner niet voor jou? Probeer dan eens een vloeibare eyeliner. Maak jouw ooglook af met mascara. Voel je je fancy of houd je gewoon van volle mooie wimpers? Ga dan voor nepwimpers. Teken je wenkbrauwen bij door middel van een wenkbrauwpotloodje of wenkbrauwpoeder. Om je wenkbrauwen op zijn plek te houden, kan je wenkbrauwgel aanbrengen. En tada, jouw oogmake-up is zo goed als af.

lipstick

Finishing touches

Houd je van lipstick? Vergeet niet voor je lipstick eerst je lippen te omlijnen met een lipliner. Met een lipliner kan je vollere lippen creëren. Kleur je lippen in met de lipstick. Je kan een lipgloss boven op de lipstick aanbrengen voor een shiny look. En als laatst kan de fixing spray niet ontbreken. Op deze manier blijft alles de hele dag mooi zitten en hiernaast zorgt het voor een mooie finish.

Geef een reactie