Zoet na de maaltijd? Wij houden ervan. En wat ons betrefd, mag dat desert gewoon een cocktail zijn. Disaronno lanceert deze zomer een nieuw drankje: Disaronno Velvet. Een lichte, romige likeur met de zoete amandelsmaak die je gewend bent van de Amaretto originale in de vierkante fles. Deze fluweelzachte variant is heerlijk met een paar blokjes ijs, maar je verandert ‘m in een handomdraai in een volwaardig toetje. Hierbij drie cocktailrecepten die je zeker moet proberen met de Velvet op een warme zomeravond.

Velvet Batida

Deze mix kregen wij geserveerd op de lancering van de Disaronno Velvet. Paste helemaal in de zomerse setting bij Bernie’s Beach in Zandvoort. Twee ingrediënten en een shaker met ijs, is alles wat je nodig hebt om deze op tafel te krijgen.

– 2 shots Disaronno Vevet
– 2 shots kokoswater
– 10 seconden flink shaken met een paar ijsklontjes voor een mooie schuimlaag. Uitschenken in een longdrink gevuld met crushed ijs. Voilá, Batida Originale.

​​Disaronno Velvet White Martini

Een martini style cocktail. Maar dan met witte chocolade. Wij zijn er bij.

– 50ml Disaronno Velvet
– 25ml Tia Maria
– 25ml Vodka

Shake alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs, strain in een martiniglas en garneer met wat chocoladeschaafsel voor een echt sjieke avond.

Disaronno Velvet espresso Martini

De espresso martini trend is al een paar jaar gaande en lijkt nog lang niet op zijn retour. Heb je zin een zomerse variant? Zoek niet verder. Dit recept werd op de lancering spontaan in elkaar geshaked door mede-gast Luuk. Een idee waar wij ons in kunnen vinden, daarom delen we deze graag!

– 50ml Disaronno Velvet
– 25ml Kokoswater
– 25ml Vodka
– 1 espresso shot
– Klein scheutje suikerwater

Doe alles in een shaker met veel ijs en schudt een seconde of tien stevig (wederom voor de schuimlaag). Schenk je drankje vervolgens door een strainer in een gekoeld Martini-glas. 

Enjoy!

Geef een reactie