De vijf hotspots van Kiki Bosman van Girls Who Magazine

Wie de 23-jarige Kiki Bosman, hoofdredactrice van Girls Who Magazine, volgt op Instagram weet dat ze zo'n beetje elke avond uit eten gaat. Deze levensgenieter weet dus wel waar je in Amsterdam moet zijn voor lekker eten en een goed glas wijn. Your Daily Life wist Kiki te strikken voor deze maandelijkse rubriek waarin zij haar favoriete hotspots deelt.

 

Credit: Coffee & Coconuts
Credit: Coffee & Coconuts

Ontbijt: Coffee & Coconuts & Ted's

Niet heel slim van me, maar ontbijt sla ik vaak over. Vaak drink ik een cortado in de ochtend, sla ik mijn laptop open en voor ik het weet ik het lunchtijd. Op zondag, mijn écht vrije dag van de week, ontbijt ik wel altijd heel uitgebreid. Dan zoek ik een leuk plekje op in Amsterdam West en kom ik vaak bij Ted’s terecht. Het sfeertje is hier zo chill en variatie aan gerechten is goed. Ook zit ik graag bij Coffee & Coconuts, vanwege de verse producten, de prachtige inrichting en het informele personeel. Mijn favorietje ontbijtje is zo gevarieerd omgelijk maar bevat in ieder geval avocado, een verse jus en een goede cappuccino. 

Adres Coffee & Coconuts: Ceintuurbaan 282, Amsterdam
Adres Ted's: Bosboom Toussaintstraat 60, Amsterdam

dignita lunch

Lunch: Dignita

In Amsterdam vind ik Dignita een hele leuke plek voor een goede lunch. De prijzen van de gerechten zijn hier iets hoger dan gemiddeld maar je krijgt dan wel echt een goede portie. Het liefst bestel ik hier een grote salade met alles erop en eraan. Met zoetigheden zoals American Pancakes kun je me niet blij maken, ik houd echt van hartig eten! Oh ja, en laatst was ik in Bergen een lunchte is bij restaurant Julie’s. Hier bestelde ik een plateau met verschillende crostini’s en dit was heerlijk. Altijd leuk om zoveel mogelijk smaken te kunnen proeven, met in het weekend natuurlijk een wijntje erbij. 

Adres: Nieuwe Herengracht 18A, Amsterdam

umami by han

Diner: Umami by Han & Willems

Met mijn werk heb ik het geluk om op heel veel bijzondere plekken te dineren. Soms kom ik ergens en dat blijft me dan écht bij. Zo was ik laatst bij Umami by Han op de Overtoom en ik was zo onder de indruk van hun werkwijze en het concept. Het leuke is daar dat je verschillende (umami) gerechten kun bestellen om deze met elkaar te delen. De setting is prachtig (ingericht door De Horecafabriek, dus dat kan ook niet anders) en de bediening was super vriendelijk. Daarnaast vind ik dat je qua prijs/kwaliteitverhouding heel goed zit bij Restaurant Willems. Zij hebben een wekelijks wisselend menu waarbij alle smaken en structuren kloppen, je merkt dat er goed over na gedacht is. Ook het nieuwe restaurant in Hotel QO is een aanrader. Bij Dutch Eatery Persijn eet je gerechten van de Hollandse bodem. Zoiets hoor of zie je niet vaak en daarom was ik erg verrast bij het bijzondere concept.

Adres Umami by Han: Overtoom 31HS, Amsterdam
Adres Restaurant Willems: Willemsparkweg 117, Amsterdam
Adres Persijn: Amstelvlietstraat 4a, Amsterdam

venster33

Favoriete borrelplek: Venster33 

Wanneer er een food festival is, en die zijn er gelukkig genoeg, dan ben ik daar gegarandeerd in de avond te vinden met vriendinnen. Wanneer het foodfestijn dan is afgelopen gaan we op zoek naar een leuke borrelplek in de buurt. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij Venster33 in de Pijp, in de Foodhallen in West of bij een nostalgisch bruin biercafé. Ik ben een borrelaar in hart en nieren en houd echt van bourgondische gezelligheid samen met vrienden. Dit, in combinatie met mijn platform zorgt ervoor dat ik (helaas) best veel ‘moet’ drinken. Ik probeer het binnen de perken te houden door alleen in het weekend te drinken, maar als ik een WijnSpijs lunch heb bij restaurant Daalder op dinsdag dan sla ik dit natuurlijk niet af, haha. 

Adres: Eerste van der Helststraat 42, Amsterdam

lokaal edel terras

Favoriete terras: Lokaal Edel

Het allerliefst zit ik bij Lokaal Edel op de Postjesweg. Ik heb hier tijdens mijn studie-periode op het terras gewerkt en ben ‘verslaafd’ geraakt aan de zomeravonden die wij daar doorbrachten met alle collega’s. Soms werkten we 10 uur lang op een overvol terras en was er niets lekkerder dan chillen met een welverdiende Gin Tonic terwijl we de avond analyseerden. Inmiddels sta ik niet meer op de vloer maar kom ik er nog steeds dolgraag. Het is dichtbij huis, ligt aan het water, je kunt er lekker eten en ik ken er iedereen. Ook zoek ik Noordwijk nog wel eens op met lekker weer. Daar heb je heerlijke beachclubs waar je de zon in de zee ziet verdwijnen. Branding en Hippie Fish zijn mijn favorieten. 

Adres: Postjesweg 1, Amsterdam

Lees ook:
De vijf hotspots van Parool-journalist Steffi Posthumus
De vijf hotspots van Rens Kroes
De vijf hotspots van Fred van Leer

andere artikelen