Koninklijk dineren in de sprookjesachtige tuinen van Paleis Soestdijk met De Maaltuin

Hoogstwaarschijnlijk heb je De Maaltuin wel eens via je vrienden voorbij zien komen op social media. Wij in elk geval wel want het rondreizende pop-up restaurant is razend populair vanwege de toffe locaties waar ze mee samenwerken. Zo organiseren de mannen achter De Maaltuin diners in kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen. Deze zomer, in de maanden mei en juni, kun je terecht voor een diner op een een koninklijke locatie, namelijk de tuinen van Paleis Soestdijk. 

PerslunchdeMaaltuinKayleeFotografeert016

Het is de vijfde keer dat het pop-up restaurant afreist naar Paleis Soestdijk en als je de foto's ziet begrijp je meteen waarom. De omgeving, de tuinen, de bloemen en het restaurant in de kas zorgt voor een sprookjesachtige en heel bijzondere ervaring. Wanneer ben je nou te gast op koniklijk terrein? Voor ons was het in elk geval de eerste keer dat we door de tuinen van het paleis rondlopen en we keken onze ogen uit. De tuin is ontzettend goed onderhouden en perfect om Instagrammable-waardige kiekjes te schieten. Over kiekjes gesproken; stiekem is een foto van jezelf op het bordes ook best geinig. 

PerslunchdeMaaltuinKayleeFotografeert011

Tijdens de wandeling kunnen ook kunstliefhebbers hun hart op halen want in de tuin staan kunstwerken van 15 verschillende Nederlandse kunstenaars die de grenzen opzoeken met bio-design, videokunst en robotica. De Maaltuin werkt samen met deze tentoonstelling en geeft je doormiddel van een diner, kunst maar ook live-muziek en spoken word een kijkje in het bijzondere en verborgen verhaal van de locatie. 

PerslunchdeMaaltuinKayleeFotografeert141

Na onze koninklijke wandeling worden we opgewacht bij de kassen, waar het diner plaastvindt. Terwijl we vanuit de tuin aankomen lopen worden we verwelkomd door een gitarist en een zangeres die een prachtig optreden en krijg je het gevoel dat je je ergens op een landgoed in Italië waant. Na het kleine concertje nemen we plaats aan een lange prachtig gedekte tafel voor het vijfgangendiner. Voor dit menu, waar je 85 euro voor betaalt, heeft de chef zich laten inspireren door de kunstexpositie in de tuin, ingrediënten uit het seizoen en de architectuur van het paleis. 

Maaltuin1

Wat je precies te eten krijgt zullen we niet verklappen, maar dat je er goed eet kunnen we wel concluderen. Vaak is het zo dat je met dit soort pop-up diners vooral betaalt voor de locatie en dat het eten matig is maar bij De Maaltuin raak je zeker niet teleurgesteld en wordt je zelfs verrast met bijzondere smaken die je maar moeilijk kunt raden. Zo krijg je als amuse een ijsje met een wel heel bijzondere smaak en krijg je bij het voorgerecht een koptelefoon op waarmee je de ingrediënten mag gaan gokken. Verder worden er heerlijke bijpassende wijnen geschonken en sluit je de avond af met een zomers dessert, super lekkere dessertwijn én silent disco. Aan de mensen die geen alcohol drinken is uiteraard ook gedacht en voor hen zijn er prachtige en verrukkelijke mocktails. 

PerslunchdeMaaltuinKayleeFotografeert253

Dineren ergens buiten op een mooie locatie is natuurlijk altijd leuk, maar eten in een kas naast een koninklijk paleis en in een schitterende tuin met prachtige kunst maakt het toch wel extra speciaal. Het is echt een uitje. Voor met je vriendengroep, je gezin of een romantische avond met je date. Zoals we trouwens al hierboven vermelden heeft De Maaltuin verschillende locaties, dus mocht deze culinaire ervaring naar meer smaken dan heb je geluk want De Maaltuin reist de zomende zomer nog langs verschillende locaties, die we hieronder voor je op een rijtje zetten. 

Wie zichzelf dit leuke avontuur cadeau wil doen moet er trouwens wel snel bij zijn want de kaartjes voor dit diner vliegen de deur uit!

Aankomende edities

Paleis Soestdijk 19 mei – 12 juni
Vliegbasis Soesterberg 9 juni – 10 juli
Maritiem Museum 16 juni – 17 juli
Muiderslot 4 augustus – 4 september
Trompenburg Tuinen 11 augustus – 11 september 

Een plekje aan tafel bemachtigen? Dat doe je via de website: Demaaltuin.nl

andere artikelen