Valencia is een heerlijke stad waar de bewoners echt van het leven genieten. Tijdens je bezoek aan Valencia zal je veel bewonderen, wandelen en nieuwe indrukken opdoen. Tussendoor is het tijd om een hapje te eten. Zowel voor leuke lunchtentjes als gezellige restaurants ben je in Valencia op de juiste plaats. Mocht je door alle leuke tentjes het bos niet meer zien, zijn wij er om jou te helpen met kiezen. 

Door Jamie Jansen

Lunch 

Credit: Facebook
Credit: Facebook

Saona 

Saona is een schattig en leuk restaurantje waar je heel lekker kan lunchen en avondeten voor maar 10-12 euro per persoon. Verspreid over de stad liggen de vestigingen van Saona, vier in totaal. `in dit hippe restaurant kun je terecht voor een goede lunch maar ook voor een diner voor een zeer goede prijs. 

Adres: Plaza de la virgen 8, 46003 Valencia

Credit: Facebook
Credit: Facebook

Zummo 

Bij Zummo haal je lekkere verse sapjes en broodjes voor onderweg. Het is het juiste adres voor healthy fastfood. De lijst met sapjes en smoothies is super lang, perfect om de dag mee te beginnen. 

Adres: Calle Cádiz, 4, 46113 Moncada, Valencia

Credit: Facebook
Credit: Facebook

La Petite Brioche 

Dit gezellige en knusse bakkertje staat bekend om haar heerlijke eigen gebakken cupcakes en taarten. Niet zo’n zoetekauw? Ze serveren ook hartige croissants, quiche en salades. Vooral de carrot cake met rozijnen en noten is een echte aanrader. 

Adres: Sorní, 28 (927.93 mi), Valencia 46004

Diner 

La-Pappardella

La Pappardelle 

La pappardelle is de perfecte spot voor pasta lovers. Dit restaurant zit naast het beroemde Place de la Reina en heeft uitzicht op de kathedraal. Een standaard Italiaan is La pappardelle niet. Er staan niet alleen pizza’s op het menu. Je vindt hier vooral vele soorten authentieke pasta’s en antipasta’s. Het restaurant is modern ingericht met leuke details en schilderijen aan de muur. 

Adres: Calle Bordadores, 5, 46001 Valencia

Schermafbeelding 2018-01-14 om 12.53.24

Valen & Cia 

In dit leuke restaurantje komen vooral Spanjaarden. Het is wat prijziger maar het eten is van erg goede kwaliteit, het is het dus zeker waard. Daarnaast is het restaurant ook nog eens heel leuk aangekleed met allemaal rariteiten aan de muur. De wijnkaart is een megagroot cassettebandje. 

Adres:  C/ sorni 35 (927.90 mi), Valencia 46004

Credit: Facebook
Credit: Facebook

Canela 

Als je in Valencia bent moet je natuurlijk Paella eten. Bij Canela kan je de beste paella van de stad eten. De Valenciaanse paella is wel wat anders dan hoe je paella gewend bent. Deze is namelijk gemaakt van kip en konijn in plaats van kip en vis.

Adres: Calle Quart 49 (927.75 mi), Valencia 46001

Lees ook:
Citytrip tip: Alles wat je zoekt vind je in Valencia!

Geef een reactie