Chef Nam Yue tovert de lekkerste sushi op je bord bij Sushi San in Zeist

Vanaf deze week kun je bij Sushi San in  Zeist terecht voor sushi op een hoger niveau en wanneer ik  een uitnodiging krijg om op de dag van de opening het menu te komen proeven vinden we het dan ook geen probleem om helemaal van Amsterdam naar Zeist af te reizen. Sushi is mijn favoriete eten. Helemaal als het gaat om 'nieuwe creaties', zoals er op de uitnodiging vermeldt staat. 

Het restaurant ligt aan een autoweg en als we de auto parkeren doet het ons in eerste instantie denken aan een ordinair Chinees wokrestaurant. Eenmaal binnen is onze teleurstelling meteen verdwenen als we het gloednieuwe interieur zijn. De eigenaar legt ons meteen uit dat de buitenkant nog verbouwd moet worden en dat ze daar hard mee aan de slag zijn. Laat je dus niet afschrikken door het ietwat armoedige uitstraling dat het restaurant nu nog heeft. De binnenkant is dus al volledig omgebouwd. De ruimte is erg groot maar is heel erg sfeervol doordat elk deel anders is ingericht. Zo heb je hoge tafels, loungebanken waarop je met een groepje rond een tafel kunt neerploffen en voor iets meer privacy heb de speciale 'House of Sushi'-kamer. Ideaal voor als je een verjaardagsfeestje geeft. 

Sushisan2

Sushi San werkt met een 'all you can eat'-concept. Je betaalt  31,50 euro om onbeperkt de 100 verschillende gerechtjes van de kaart te proeven en daarbij specialiseren ze zich dus in sushi. En daar mogen wij wat gerechtjes van proeven. We worden eerst verrast met de vega maki roll, crispy tuna roll, crispy tori roll en de spicy crispy ebi roll. Deze vier verschillende rolls krijgen we op een prachtig bordje geserveerd. In een all you can eat-restaurant ben ik gewend om alles op een plank te krijgen. Hier krijg je je eigen bordje waardoor je dat all you can-eat concept meteen vergeet. 

Sushisan3

Daarna proeven we de sashimi van zalm die ontzettend vers én zacht is. Daarbij krijgen we twee verschillende sausje geserveerd maar de enige die ik heb onthouden is de soja/truffel saus. De combinatie van rauwe zalm en truffel kende ik nog niet maar ik ben helemaal fan. De sauzen worden trouwens helemaal zelf gemaakt door sushichef Nam Yue van het restaurant. En ook vind ik zijn sushi creaties erg creatief. Zelf ben ik een kritische eter. Helemaal als het op sushi aankomt, maar ik kan wel zeggen dat Sushi San zich met hun bijzondere combinaties en opmaak onderscheidt van andere all you can eat-restaurants.

Opzich heb je al sushi-liefhebber genoeg aan het standaard menu, maar voor echte sushi-addicts zoals ik is er ook nog een Sushi San 'Specials'-kaart waar je een kleine meerpijs betaalt. De ponzu truffel zalm en de wagyu truffel roll lijkt me wel wat maar dat bewaar ik graag voor een volgende keer. 

Sushisan4

Benieuwd geworden? Of heb je een vriend/vriendin die helemaal geen sushi-gek is? Helemaal geen probleem want bij Sushi San staan er ook genoeg warme gerechten op het menu zoals beef rolletjes met asperges, buns, gyoza en heel veel vlees- en groentengerechten. 

Sushi San is vanaf 23 november geopend voor lunch en diner. Reserveren is verplicht en kan via de website. 

Adres: Panweg 118, Zeist 

 

andere artikelen