7 x restaurants met de lekkerste kaasfondue in Amsterdam

Winterse maanden vragen op culinair gebied bij mij om maar twee dingen: stamppot en kaasfondue! En nou kan ik stamppot nog makkelijk zelf maken, voor kaasfondue ga ik liever toch buiten de deur. Vanwege de kaaswalm die dagen in je huis blijven hangen, maar ook vanwege de gezelligheid. Met z’n allen in zo’n pannetje dopen heeft toch altijd wel iets leuks namelijk. Hou jij ook zo van kaasfondue tijdens de winter? Check deze 7 restaurants in Amsterdam waar je de beste kaasfondue vindt.

Door Wieke Veenboer

Café Bern

Kaasfondue en Café Bern gaan al jaren hand-in-hand samen in Amsterdam. Deze plek aan de Nieuwmarkt is één van de eerste restaurants geweest waar je uit eten kon gaan voor een pan kaasfondue en is na al die jaren nog steeds een vaste go-to als je zin hebt in een goede kaasfondue van pittige Gruyére.

Adres: Nieuwmarkt 9, Amsterdam
Website: www.cafebern.com

Credit: Fondue Oost
Credit: Fondue Oost

Fondue Oost

Zo’n leuk concept vind ik dit: in de zomer bekend als Mossel Oost, en in de winter om de kaasfondue! Ook fijn dat ze hier verschillende opties hebben qua kaas. Zo heb je truffel (mijn favoriet) maar ook de Mexican kaasfondue (stiekem ook een beetje mijn favoriet) met nacho’s en jalapeños. Maar als je niet van al die poespas houdt hebben ze natuurlijk ook ‘gewone’ kaasfondue. Oh ja, en ook niet onbelangrijk: chocolade fondue als dessert. Yes!

Adres: Javastraat 49, Amsterdam
Website: www.fondueoost.nl

Credit: Bicker
Credit: Bicker

De Bicker

Een leuk, klein zaakje in De Pijp aan het Van Der Helstplein. Vriendelijke en persoonlijke bediening en de kaasfondue is erg betaalbaar en smaakt goed. Pluspunt hier vind ik dat je ook veel dingen erbij krijgt om in te dopen (die moet je toch vaak extra bestellen). Mocht je nou met mensen zijn die niet allemaal willen kaasfonduen – ze hebben hier nog veel meer op de kaart! Ook wel eens verfrissend om nog een zaak te hebben in De Pijp die niet mee doet met alle trends maar gewoon al jarenlang hetzelfde is.

Adres: Van der Helstplein 15, Amsterdam
Website: www.eetcafedebicker.com

Credit: Maxwell

Café Maxwell

Kaasfondue in een hippe zaak, dat kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld bij deze spot op het Beukenplein. Ikzelf vind dit altijd een gezellige plek, druk op vrijdagavond maar ook gezellig voor een zondagmiddagborrel. En ik weet niet of het komt omdat kaasfondue voor mij echt comfort food is en dat associeer ik altijd met de zondag, maar met een rood wijntje erbij en mijn weekend heeft in ieder geval een goede afsluiter!

Adres: Beukenplein 27
Website: maxwellcafe.nl

Credit: Fondue & Fondue
Credit: Fondue & Fondue

Fondue & Fondue

De naam zegt het al… hier draait alles om fondue. Om kaasfondue, maar ik ben hier ook wel eens gezwicht voor de vleesfondue. Ook erg lekker, maar ik ben dan toch altijd stiekem jaloers als ik op andere tafels mensen zo’n pan kaasfondue zie uitlepelen. Die blijft toch wel het lekkerst! Enige nadeel is dat ze hier wat minder groente bij de pan kaasfondue geven, maar die kun je wel gewoon bij bestellen natuurlijk.

Adres: Overtoom 415, Amsterdam
Website: www.fondue.amsterdam

Credit: A. van Wees
Credit: A. van Wees

Proeflokaal A. van Wees

Gezellige zaak aan de grachten, ideaal voor een uitgebreid avondje tafelen. En ja, ook de kaasfondue is hier een aanrader. Die kaasfondue staat standaard op de menukaart, maar tijdens de wintermaanden hebben ze er nog een extra bij: truffelkaasfondue! Oh yes, daar maak je mij in ieder geval erg blij mee. De truffel is hier niet te overheersend, wat nog wel eens anders is. En lekker: veel brood! Tsja, calorieën tellen bij kaasfondue gaat toch al niet op.

Adres: Herengracht 319, Amsterdam
Website: www.proeflokaalvanwees.nl

Credit: Bistrot des Alpes
Credit: Bistrot des Alpes

Bistrot des Alpes

Je waant je meteen in de Alpen wanneer je hier binnen bent. En een foto op de stoeltjeslift, heel cliché, heel fout, maar toch ook weer zo leuk. En de kaasfondue hier – zo lekker! Ze hebben hier maar liefst vier verschillende soorten fondue, die ook elk met andere bijgerechten worden geserveerd. Zoals eekhoorntjesbrood of juist charcuterie. Extra tip: geen kaasfondue, maar ze hebben hier ook raclette!

Adres: Utrechtsedwarsstraat 141, Amsterdam
Website: www.bistrot-des-alpes.nl

andere artikelen