Een champagnefestival! Precies wat we nog misten tussen het enorme festival-aanbod in de zomer en daarom vinden we het helemaal te gek dat er eind juni in het Amsterdamse Rembrandtpark Nederlands' eerste champagnefestival, 'Fête du Champagne, plaatsvindt. 

Voor de organisatoren Sebastiaan van Erne en Ivar Beukeboom (bekend van Amsterdam Wine Festival) gaat er een droom in vervulling: “Toen we vorig jaar door de Champagnestreek reden en het bord “Route du Champagne” tegenkwamen ontstond het idee. Hoe fête zou het zijn als we in Nederland een festival zouden kunnen organiseren met champagne in de hoofdrol. Het romantische beeld van de omgeving en de genuttigde glazen champagne brachten inspiratie. In datzelfde weekend werd Fête du Champagne geboren.”

Wat er allemaal te doen valt tijdens het champagnefestivals? Je kennis bijspijkeren bijvoorbeeld, doormiddel van workshops en masterclasses, druiven stampen en jjeu de boulen. Verder zijn er meer dan 100 verschillende soorten champagnes, crémant (mousserende wijn uit een ander gebied dan Champagne) en wijnen zijn er te proeven. En nee, het is hartstikke betaalbaar want een glas bubbels drink je al vanaf 4 euro. 

Naast drinken valt er natuurlijk ook genoeg te eten. Zo zijn er heerlijke Franse happen, zoals foie gras, kazen en nog veel meer culinaire hoogstandjes. Klinkt toch wel als het perfecte festival toch? Dachten wij ook!

Vive la Fête!

Van 28 t/m 30 juni 2019 in het Rembrandtpark in Amsterdam. 

De Early Bird kaarten zijn al in de verkoop voor € 10,-. Mis gegrepen? De reguliere kaarten kosten € 15,- inclusief chique champagne coupe met mousserende wijn. Het glas mag je mee naar huis nemen!

Geef een reactie