YES! Het is weer zover. Woensdag 19 oktober t/m zondag 23 oktober wordt Amsterdam omgetoverd tot hét uitgaansparadijs van het jaar met de meest fantastische DJ's en feestjes door de hele stad. Wij kunnen ons voorstellen dat je de bomen door het bos niet meer ziet met zo'n, pak hem beet, 500 evenementen. Daarom hebben wij een aantal van onze favorieten voor jullie op een rijtje gezet. 

Schermafbeelding 2022-10-10 om 11.02.08

1. NXT Museum X Transmoderna

Ook dit jaar is het NXT Museum in Amsterdam Noord weer onderdeel van het Amsterdam Dance Event. Drie avonden op rij kun je hier terecht om voor een intieme multidimensionale danservaring in combinatie met de nieuwste opkomende elektronische lokale en internationale muziektalenten. Voor deze drie avonden werkt NXT Museum samen met Transmoderna, een collectief voor digitale kunst en elektronische muziek, mede opgericht door de wereldberoemde DJ Dixon. En de Duitser himself komt uiteraard ook gezellig langs. 

Wie net als wij trouwe NXT-bezoekers zijn weet hoe de audiovisuele projecties je kunnen verrassen en overweldigen en hoe ontzettend tof en spectaculair is het om dit dansend te kunnen ervaren? De video's op het Instagram-account van NXT zien er in elk geval veelbelovend, spacend en ongelofelijk vet uit. 

Line-up:
Woensdag: Aïsha Devi (live), Juliana Huxtable B2B Kill Kouligas, Upsammy
Donderdag: Dixon, Nsasi (live), Sarkawt Hamad
Vrijdag: Bjarki (live), GAPPIEOUWE, Nene H B2B Bambounou 
Wanneer: 19, 20 en 21 oktober
Tijd: 22.00 – 2.00 uur
Locatie: NXT Museum
Tickets kosten 45 euro en koop je op de website van NXT Museum. Om het intieme karakter van het evenement te behouden zijn er slechts 600 kaarten verkrijgbaar

Audio Obscura

2. Audio Obscura

Audio Obscura staat erom bekend om hun vette line-ups op unieke locaties waar tot in de vroege uurtjes gefeest kan worden. Voorheen organiseerden ze events op het Amsterdam Centraal Station, De Loft, het Concertgebouw en in het Rijkmuseum en dit jaar toveren ze het prestigieuze en het industriële hoofdkwartier van GSTAR, de RAW Factory, om tot een groot dansparadijs 

De organisatie kan niet wachten tot het zover is:  “Wij zijn enorm enthousiast dat wij wederom een heel mooi programma hebben kunnen neerzetten met Audio Obscura tijdens het Amsterdam Dance Event”, vertelt Naut Donders, mede-eigenaar van Audio Obscura. “Vorig jaar hebben we onze ADE shows voor het eerst bij de RAW Factory georganiseerd, maar dit jaar pakken wij nog groter uit en doen wij er een tandje bij, met name qua productie! Met maar liefst drie nachtevents, een AA-level line-up, en met name de techno avond op vrijdag belooft heel speciaal te worden. Wij kunnen niet wachten om onze fans te laten zien wat wij in petto hebben dit jaar!”

Mocht je nog energie over hebben dan kun je zaterdagnacht gelijk op de pont stappen naar Amsterdam Noord waar je vanaf 7.00 uur de zon kan zien opkomen in The Loft. En elke Audio Obscura-fan weet dat dit de beste locatie is om de week af te sluiten. 

Line-up: 
Donderdag: Peggy Gou
Vrijdag: Dax J b2b Perc, Blawan b2b SPFDJ, Hector Oaks, Ellen Alien, more)
Zaterdag: Adriatique, âme, Mano le Tough, more) 
Zondag: TBA (sunrise & afteroon in The Loft) 
Wanneer: Donderdag 20, vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 oktober 
Locatie: RAW Factory & The Loft 
Tickets: zijn verkrijgbaar via de website van Amsterdam Dance Event. 

Gashouder

3. Awakenings

Awekenings keert in volle glorie terug tijdens Amsterdam Dance Event en kondigt voor het 25e jubileumjaar maar liefst negen events aan verspreid over vijf dagen. De Gashouder wordt voor zes events omgetoverd tot een techno-tempel en de Ziggo Dome vormt het decor voor drie events. Uiteraard kun je bij alle events de grootste namen uit de Techno-scene verwachten. Denk aan: Amelie Lens, Joris Voorn, Carl Cox en Charlotte de Witte. Awakenings stelt muzikaal nooit teleur maar ook de vette vuurwerk- en lasershows zijn een groots spektakel. 

Line-up: 
Woensdag: Openingsavond met o.a. Paula Temple en Nina Kraviz 
Donderdag: Adam Beyer
Vrijdag: Charlotte de Witte, Richie Hawtin, 
Zaterdag: Joris Voorn, Carl Cox, Reinier Zonneveld, Joseph Capriati 
Zondag: Amelie Lens 
Wanneer: 19, 20, 21, 22 en 23 oktober 
Locatie: De Gashouder 
Tickets: zijn verkrijgbaar via de website van Amsterdam Dance Event. 

Credit: Michiel Ton
Credit: Michiel Ton

4. Into The Woods Festival 

Into The Woods sluit elke zomer het festivalseizoen af dus degene die eind september nog ronddwaalden tussen de prachtig verlichte Amersfoortse bomen kunnen zich nu alweer opmaken voor een volgende editie. Met ADE tovert het NDSM-terrein voor twee dagen om de sprookjesachtige wereld die Into the Woods heet. Dit keer zonder bomen, maar wel met dezelfde sfeer, de meest bijzondere kunstwerken, kabouter karaoke, rijdende roze neushoorns en tien verschillende stages met verrassende namen maar ook opkomend talent. 

Line-up: Shanti Celeste b2b Elias Mazin, Sully, Moxie b2b Kwarteng, dj Ploy en nog veel meer
Wanneer: Vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober van 12.00 – 23.00 
Locatie: NDSM-Werf 
Tickets: zijn voor 60 euro per stuk verkrijgbaar via de website van Amsterdam Dance Event. 

5. Thuishaven: Life and Death

De vrijdag van Thuishaven staat zoals elk jaar in het teken van Life and Death en natuurlijk mag ook dit keer een dikke line-up niet ontbreken. DJ Tennis is de organisator van het event en heeft voor deze vrijdagmiddag zijn leukste collega's opgetrommeld. Op het menu: Gerd Janson, Hunee, Carisa en Carlos Valdes. 

Line-up: Gerd Janson, Hunee, Carisa, Carlos Valdes, Dj Tennis en meer 
Wanneer: Vrijdag 21 oktober van 15.00 tot 23.00. After: 23.00 – 6.00
Locatie: Thuishaven 
Tickets: zijn voor verkrijgbaar via de website van Amsterdam Dance Event. 

6. Rush Houx x Rainbow Disco Club

Rush Hour viert zijn 25-jarige bestaan en om deze feestelijke gebeurtenis te vieren nodigt het Amsterdamse platenlabel hun vrienden van het Japanse festival Rainbow Disco Club in voor een speciale samenwerking. De line-up blijft vooralsnog een verrassing maar verwacht de bekende koppen van Rush Hour, zoals natuurlijk een van onze grote favorieten: Antal. 

Line-up: TBA 
Wanneer:  zaterdag 22 oktober van 14.00 tot 22.00 uur 
Locatie: Lofi 
Tickets: zijn voor verkrijgbaar via de website van Amsterdam Dance Event.  

7. Wolvenroedel 

Onze leuke feestvrienden van Wolvenroedel staan bekend om hun übergezellige en intieme dagfestivalletjes. De mannen achter dit succesvolle format, Yondi Schmidt en Ed Noodle, weten als organisator maar ook als dj's elke Wolvenroedel-festijn tot een onvergetelijke avond te maken. Twee jaar geleden maakte Wolvenroedel hun debuut op Amsterdam Dance Event in Bar Lely maar dit keer pakken ze grootser uit bij IJver op de NDSM. Wij garanderen je dat dit de leukste after wordt op de zaterdag. 

Line-up: Ed Noodle, Yondi en Vero 
Wanneer:  zaterdag 22 oktober van 22.00 – 04.00 uur 
Locatie: IJVER
Tickets: zijn voor verkrijgbaar via de website van Amsterdam Dance Event.  

Komm Schon Alter

 8. Komm Schon Alter x Watergate 20 years

Al vanaf de start zijn wij een trouwe bezoeker van de Komm Schon Alter-feestjes. Waarom? Er wordt altijd heerlijk gedraaid, de gemiddelde leeftijd ligt eens niet rond de 20 en de sfeer onder de Alters is hoe je het op elk feestje wil hebben. Voor deze editie nodigt de organisatie hun Berlijnse vrienden van Watergate uit om samen hun 20-jarige jubileum te vieren en ze beloven in elk geval dat het een nacht wordt om nooit meer te vergeten. 

Line-up: Adana Twins, Anja Schneider b2b Kristin Velvet,  Extrawelt, Miss Melera en meer 
Wanneer:  zaterdag 22 oktober van 23.00 – 07.00 uur 
Locatie: Het Sieraad 
Tickets: zijn voor verkrijgbaar via de website van Amsterdam Dance Event.  

9. VARTA x ADE

Wanneer je zoveel feestjes op de planning hebt en dag en nacht onderweg bent dan komt er een moment dat je telefoon leegraakt en de paniek toeslaat. Want hoe moet je nu in godsnaam nog je vrienden bereiken,  je e-ticket laten laten scannen aan de deur of je favoriete dj filmen? Dit jaar hoef je het feestgedruis niet uit want op 22 oktober stap je op de 100% elektrische VARTA partyboat die je over de Amsterdamse grachten vervoert. Terwijl jij het feest op het water voortzet en geniet van sets van verschillende dj's, vaart de VARTA boot je over de Amsterdamse grachten en het IJ van feest naar feest en maken jij en je telefoon zich op voor het volgende feestje. 

De boot vaart zaterdag 22 oktober van 13.30 uur tot 23.30 uur en start vanaf Sea Palace Amsterdam (Oosterdokskade 8 naast CS) en komt elk uur weer terug om een nieuwe groep party people op te pikken en mee te laten varen. Meld je wel even aan voor een tijdslot. 

ADE2022

10. The Cut Club

Het partymerk Desperados opent dit jaar, in samenwerking met ADE, The Cut Club in Amsterdam. Deze kapsalon meets Dance Club zorgt ervoor dat de bezoeker de headliner van de avond wordt. Met een speciaal ontwikkelde air-compressed hair styling machine, die verbonden is aan de draaitfael, creërt de DJ unieke party-kapsels op de golven van de muziek.

Naast dat de gasten de headliners van de avond zijn, heeft The Cut club ook een vette line-up voor je in petto. Een van deze dj's is Amsterdam opkomend dj-talent BELLA. Zij zal met haar beats de muziek en kapsels op zijn kop zetten. Daarnaast draaien Lucky Done Gone en Julian Anthony, ook zij zorgen dat jij met je kapsel helemaal ADE-proof bent. 

Naast een uniek kapsel maak je ook kans op een ADE Pro Pass. Met deze pas heb je onbeperkt toegang tot het gehele programma van ADE. Wil jij kans maken? Schrijf je dan in via deze link In de week voor ADE krijg je te horen of je toegang krijgt tot The Cut Club en of je de ADE Pro Passes hebt gewonnen. 

The Cut Club opent haar deuren op woensdag 19 oktober van 18.00 tot 22.00 uur op de Spaarndammerstraat 460 in Amsterdam. Erbij zijn? Meld je dan aan via www.desperados.com/cutclub

Geef een reactie