5 x originele workshops om met je vrienden te doen

Het woord workshops klinkt misschien een beetje suf, maar met deze blog gaan we je van het tegenovergestelde overtuigen. Wij hebben de afgelopen maand een aantal toffe workshops getest zodat je jezelf, je bff, je moeder of je vriendin die binnenkort gaat trouwen eens kan verrassen met een echt origineel cadeau.

Je eigen servies maken met een workshop pottenbakken bij Lies keramiek

Bij keramiste Lies van Huet in Leeuwarden kun je verschillende workshops in haar atelier volgen. Onze  favoriet is de ‘vriendinnen-workshop’ waarbij je een beker, bordje of een kommetje gaat beschilderen wat je zelfstandig tijdens het pottenbakken hebt gedraaid. Wanneer je klaar bent gaat je product in de oven en kan je je servies een paar weken later ophalen.

Waar? Lies heeft een prachtig atelier in De Blokhuispoort, de oude gevangenis van Leeuwarden
Kosten: De workshop duurt twee uur en kost 55 euro per persoon

Tip: Kom je van ver? Boek dan een overnachting in Alibi Hostel en ontdek hoe het is om in een oude gevangenis te overnachten. Lees hier onze uitgebreide review over Alibi Hostel.
Meer info: www.lieskeramiek.nl

Oesters zoeken & proeven op het wad van Texel

Samen met een kleine groep ga je langs het wad van Texel lopen om met een emmertje in je hand naar oesters te zoeken. Tussendoor kan je tijdens de workshop vragen stellen aan de Texelse Oesterman die je echt alles over oesters kan vertellen. Na ongeveer 1,5 uur zoeken en wandelen wordt er op de dijk een picknick gehouden. Daar leer je hoe je je zelf gevonden oesters opent onder het genot van een glaasje bubbels.

Waar? Texel
Kosten: 17,50 euro p.p.
Meer info: www.smakelijkenmeer.nl/oestertochten

Kaasworkshop: maak je eigen kaasfondue

Bij de Geitenboerderij in het Amsterdamse Bos leren ze je allereerst alles over het proces van kaas maken. Vervolgens ga je zelf aan de slag en ga je geitjes melken en maak je je eigen kaasje. Tussendoor is er genoeg tijd om over de boerderij te lopen en de pasgeboren geitjes en biggetjes te knuffelen. De dag wordt afgesloten met een overheerlijke kaasfondue en je krijgt uiteraard je zelfgemaakte kaasje mee naar huis.

Waar? Geitenboerderij de Ridammerhoeve
Kosten: 49,50 p.p.
Meer info: Lees hier onze uitgebreide blog over deze workshop

Wordt een graffiti-artiest tijdens een graffiti-workshop

Altijd al eens willen weten hoe het is om een tekening te maken met graffiti? Tijdens deze creatieve graffiti-workshop krijg je de basistechnieken van het graffiti spuiten onder de knie. Je eigen kunstwerk maak je op een groot doek die je na afloop mee naar huis mag nemen.

Waar? In Amsterdam, Rotterdam of Antwerpen
Meer info vind je hier

Tover je eigen gerechten op tafel met een kookworkshop bij de Kookfabriek

Als er iets goed is voor teambuilding dan is het wel samen de keuken in gaan. Bij de Kookfabriek bieden ze verschillende kookworkshops aan. Zo kun je kiezen voor een driegangen-menu, een plantaardige brunch, koken op sterrenniveau of een shared dining workshop. Genoeg keuze dus er zal vast iets voor je bij zitten. Na afloop ga je gezellig met zijn allen dineren.

Waar? Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Groningen
Meer info over de workshops vind je hier.

andere artikelen