5 x de beste steak restaurants in Amsterdam

Dit artikel is speciaal voor alle carnivoren die wanneer ze uit eten gaan het liefst een enorm stuk (of meerdere lappen) vlees op hun bord krijgen. Bij deze vijf restaurants in Amsterdam ben je er in ieder geval van verzekerd dat je ontzettend lekker eet en met een goed gevulde maag naar huis gaat. 

Door Anne Tonen

care carbon

Carbon

Bij Cafe Carbon draait alles om gezelligheid, borrelen, shared dining en natuurlijk vlees van uitstekende kwaliteit. Dit steak & grill restaurant is een walhalla voor mensen die van grote porties houden, want bij Carbon hoef je totaal niet bang te zijn dat je met een lege maag naar huis gaat. Het leuke aan Carbon is dat het hier om shared dining gaat en je niet een grote lap stuk vlees op je bord krijgt (kan wel natuurlijk) maar je mogelijkheid hebt om verschillende soorten vlees te proeven. 

Als voorgerecht zijn de steak tartaar, met een soort van gefrituurd ei, en de carpaccio die geserveerd wordt op een papadum met truffelmayonaise aan te raden. Deze gerechten zijn hemels en ook redelijk licht, zodat je nog genoeg ruimte overhoudt voor het hoofdgerecht. Als hoofdgerecht raden we aan om  dus niet voor een specifiek vleesgerecht te gaan maar een plankje samen te stellen. Met bavette, spareribs of lamsrack bijvoorbeeld. Zo proef je van elk gerecht. Krijg je het niet op? Dan krijg je een doggybag mee naar huis, want het restaurant doet niet aan eten weggooien!

Tip: Bestel als toetje een heerlijke cocktail. De Moscol Mule is bij Carbon ontzettend goed! 

Adres: Van Woustraat 174, Amsterdam
Reserveren: www.cafecarbon.nl

cannivale royale

Cannibale Royale

Cannibale Royale is een bar met een eigenaardige uitstraling. Je vindt er overal gezellige, knusse hoekjes met gekke en mysterieuze details. Dit restaurant is populair onder de echte vleesliefhebbers: hier worden namelijk enorme porties vlees geserveerd. Je hebt hier zelfs de mogelijkheid om 1kg (!) vlees te eten. Zorg dus dat je met een lege maag aankomt. 

Naast de grote keuze voor vlees kan je hier ook verschillende bijgerechten bestellen. Denk aan een frisse watermeloen salade met geitenkaas, nacho’s met kip of een goede portie bitterballen. 

Cannibale Royale zit, ondanks dat er inmiddels al drie vestigingen in Amsterdam zitten, bijna altijd vol. Reserveer dus op tijd om zeker van een plekje te zijn. 

Locaties:
Handboogstraat 17A/HS, Amsterdam
Ruysdealkade 149, Amsterdam
Lange Niezel 15H, Amsterdam

Reserveren: www.cannibaleroyale.nl

loetje

Loetje 

Wie in Amsterdam woont of hier regelmatig komt, moet een keer bij Loetje hebben gegeten. Dit restaurant, dat altijd stampvol zit, is een begrip in de hoofdstad en staat bekend om de allerbeste biefstuk van de stad. Misschien zelfs wel van heel Nederland want nergens aten we eerder zulke lekkere biefstuk (en verrukkelijke jus) dan bij ons oude vertrouwde Loetje.

Het populaire restaurant heeft meerdere vestigingen. Wij raden je aan om in Amsterdam voor Cafe Loetje of Loetje aan ’t IJ te kiezen. Wat ons betreft de twee leukste locaties. 

Reserveren: www.loetje.com

ribs

Cafe De Klos

In deze bruine kroeg aan de Kerkstraat is het ontzettend moeilijk om een plekje te bemachtigen, mocht dit je toch gelukt zijn dan heb je geluk. Hier eet je namelijk de lekkerste spareribs die zo mals zijn dat ze van het bot af vallen. Verder op de kaart: steaks, lamskoteletten en eigen gebrouwen bieren. Oh ja, reserveren kan hier niet, dus kom vroeg of juist laat op de avond!

Adres: Kerstraat 41-43, Amsterdam

julius

Julius Bar & Grill

Bij dit restaurant van Julius Jaspers komt alles (zelfs de desserts) van de grill. Hier wordt op heel hoog niveau gebarbecued onder leiding van de bekende chefkok Julius Jaspers. Op de kaart staan verschillende steaks en burgers. Ook hebben ze een grote dry age kast waarin grote stukken vlees hangen te rijpen en waar je een stuk uit kan kiezen die vervolgens door een van de grill masters bereid zal worden. Vergeet niet de home made barbecuesauzen van Julius erbij te bestellen want deze zijn om te smullen.

Adres: Ceintuurbaan 256, Amsterdam
Reserveren: www.juliusbargrill.nl 

Lees ook:
4 x de beste plekken om sushi te eten in Amsterdam

andere artikelen