Al eeuwen lang zijn wij Nederlanders een reislustig volk. De afgelopen jaren zijn de vakanties naar het buitenland toegenomen en besteden we meer geld en tijd aan reizen. Hoewel landen als Duitsland, Frankrijk en Spanje het meest populair zijn, komen reizen naar verre tropische oorden steeds meer in trek. En zeg nu zelf, wie droomt er niet van een exotisch avontuur op een tropisch eiland? Om helemaal relaxt te kunnen genieten van jouw tropische droomreis hebben wij de 5 must-have accessoires voor jou op een rijtje gezet.

Door Yael Water

1. Snorkelset

Onderwater valt er vaak ook van alles te ontdekken. De meeste tropische eilanden zijn omringt door prachtige koraalriffen. Duik onder en geniet van mooie kleurrijke vissen, schelpen en ander onderwaterleven. Neem jouw eigen snorkelset mee zodat je altijd en overal het water in kan duiken. Ook aan te raden voor diegenen met smetvrees: zo hoef jij geen snorkelset te huren die de andere toeristen op het eiland ook al gebruikt hebben.

zonnebril yael

2. Zonnebril

Niet alleen als fashion item onmisbaar in jouw koffer maar ook om praktische redenen niet te vergeten. Verkrijgbaar in alle soorten en maten maar wil je optimaal genieten van het prachtige helderblauwe water dan is een zonnebril met polariserende glazen een must! Laat je verblinden door alle pracht en praal, niet door de schittering van het zonlicht op het water.

3. Insectenspray

Helaas zijn veel exotische eilanden niet alleen een paradijs voor toeristen. Het tropische klimaat trekt ook insecten als vliegen, teken en muggen aan. Om de nachten rustig door te komen en overdag niet lek geprikt te worden is een insectenspray geen overbodige luxe. Ga voor een spray of gel met minstens 40% DEET. Deze stof zorgt er o.a. voor dat de geursensoren van muggen niet goed functioneren waardoor zij jou niet meer ruiken en de kans dat je gestoken wordt merkbaar vermindert.

hoed yael

4. Bescherming tegen de zon

Één van de redenen waarom we voor verre reisbestemmingen kiezen is de aanwezigheid van de zon. Heerlijk genieten van de warme zonnestralen op de huid met als bonus een zomers tintje voor de ultieme vakantielook. Helaas is de zon een verraderlijke vriend waar we ons ook voor moeten beschermen. Vooral in tropische gebieden kan het zonlicht erg krachtig zijn. Om verbranding, versnelde huidveroudering en zonneallergie tegen te gaan is een zonnebrandmiddel met minimaal beschermingsfactor SPF 30 nodig. Vergeet ook niet om een zonnehoed of pet mee te nemen die ook de nek beschermt! Een belangrijk middel om zonnesteek te voorkomen.

5. Verkoelende ventilatie

De temperaturen op een topisch eiland komen vaak niet onder de 30 graden. Heerlijk de hele dag in bikini of zomerse jurkjes rondlopen. Als de hitte je toch te veel begint te worden en je aan verkoeling toe bent is het fijn om goed voorbereid te zijn. Koop daarom een mooie opvouwbare handwaaier of ga voor een elektrische handventilator met ingebouwde waterspray. Zo geniet je ook op de heetste momenten van de dag van het eiland!

Lees ook:
Geen zin om in je eentje op reis te gaan? Boek een singlereis en ontdek het prachtige Thailand
Overwinteren in Europa: 3 x zonnige bestemmingen
5 x mooie en luxe hotels in Sri Lanka 
 

Geef een reactie