5 x Italiaans uit eten in Amsterdam

Voor een heerlijk avondje Italiaans eten hoef je zeker de grens niet over want in Amsterdam stikt het van de restaurantjes waar je kunt genieten van al je favoriete gerechtjes uit Bella Italie. In dit artikel vind je de leukste Italiaanse restaurants in Amsterdam.

  1. Novi

Novi in Amsterdam Oost wordt ook wel de ‘huiskamer van Watergraafsmeer‘ genoemd. Dit gloednieuwe restaurant`aan de Middenweg moet een gezellig buurtrestaurant worden waar iedereen binnenwandelt voor ontbijt, lunch of diner. Qua sfeer zit het hier in elk geval helemaal goed want zodra je hier de deur binnenstapt voel je je hier helemaal thuis.

Op het menu staan klassieke Italiaanse gerechten zoals pasta ragu, risotto, saltimbocca, melanzane en schelpjes in tomatensaus. Alle gerechtjes hier kosten tussen de 9 en 26 euro en van die prijzen worden we hartstikke blij want er zijn nog maar weinig plekken in Amsterdam waar je zo gezellig, lekker én betaalbaar kunt eten.

Een dik pluspunt: alle gerechten op de avondkaart kun je ook voor lunch bestellen én de porties zijn lekker ruim.

Adres: Middenweg 35, Amsterdam
Reserveren: Novi

2. La Fiorita

Dit is niet zomaar een Italiaan én dat weten vele liefhebbers van de Italiaanse keuken want het is ontzettend moeilijk om in dit prachtige restaurant met linnen gedekte tafels in de Jordaan een plekje te bemachtigen.

Hier eet je a-la-carte of het menu ‘dello’ van de chef voor 65 euro per persoon. Verwacht hier geen standaard Italiaanse gerechten, maar gerechten met een creatieve twist.

Het interieur is klassiek en stijlvol en op de wijnkaart is voor de wijnkenners onder ons reuze-interessant. Ook staan er genoeg betaalbare wijnen op de kaart en voor degenen die echt willen uitpakken: er is een uitgebreide kaart met champagnes.

Je hoort het al, dit is zo’n plek waar je heen gaat als je iets te vieren hebt.

Adres: Tweede Tuindwarsstraat 12 H, Amsterdam
Reserveren: La Fiorita

3. Koevoet

Koevoet is een begrip in Amsterdam en dat snappen wij helemaal. Bij deze trattoria in de Jordaan geniet je van Italiaanse gerechten in een oerbruin Amsterdams café waarbij de houten tafeltjes dan wel weer netjes gedekt zijn.

Op de kaart vind je anti-pasti, vis- en vleesgerechten en verschillende pasta’s. Bestel hier in elk geval de ‘Burrata con Parma’ die je kunt delen met je tafelgenoot.

Koevoet is de ideale plek als je in gezellige kroegsfeer-setting wil bijkletsen.

Adres: Lindenstraat 17, Amsterdam
Reserveren: Koevoet

4. Pianeta Terra

Dit is zo’n verstopte parel die je moet kennen en als je Pianeta Terra eenmaal kent dan krijg je dit restaurant niet meer uit je hoofd.

Dit is een restaurant waar je de Italiaanse sterren van de hemel eet. Ze serveren hier een 3, 4, 5 of 7-gangenmenu van de chef met, als je wil, een bijbehorende winepairing. Verwacht hier uitstekende service, gastvrijheid én personeel die volledig de tijd en aandacht voor je heeft. Daar betaal je uiteraard iets meer voor maar dat is het wat ons betreft zo waard.

Nog niet overtuigd? Dit restaurant staat in de lijst van 50 beste Italiaanse restaurants ter wereld. Hier vind je onze uitgebreide review.

Adres: Beulingstraat 7, Amsterdam
Reserveren: Pianeta Terra

5. Lucca Due

Dit knusse eettentje zit gevestigd aan de Haarlemmerdijk waar je in eetcafé-setting kunt aanschuiven voor een snelle hap maar ook voor een uitgebreid diner. Maar dan wel met heerlijke Italiaanse gerechten voor weinig geld.

Zowel bijna alle voor- als hoofdgerechten zijn onder de 15 euro. Zelfs de verrukkelijke pizza.

Onze favorieten: de gevulde champignons met gorgonzola, gebakken gamba’s en de melanzane alle parmigiana.

Adres: Haarlemmerstraat 130, Amsterdam
Reserveren: Lucca Due

andere artikelen