5 x de lekkerste broodjes to go in Amsterdam

Geen tijd om uitgebreid te lunchen maar wel net tijd genoeg om een heerlijk broodje af te halen? We hebben 5 x de lekkerste broodjes to go in Amsterdam voor je op een rij gezet. Dit artikel wordt het hele jaar aangevuld met lekkere broodjes die we tegenkomen.

  1. De lekkerste Vietnamese Banh mi van Banh Mi Deli

Op vakantie in Vietnam geweest? Dan weet je waarschijnlijk wel hoe lastig het is om dé perfecte Banh Mi te vinden zoals je ‘m in Hanoi of Hoi An proeft. Na een lange zoektocht door heel Nederland hebben we de beste Banh Mi op de perfecte Vietnamese baguette gevonden. Voor 9,50 euro heb je een broodje pork, chicken of veggie.

Adres: Prinsengracht 172HS, Amsterdam

2. Broodje falafel van Abu Sali – Haarlemmerplein

Elke woensdag is er op het Haarlemmerplein een knus marktje waar je heel goed boodschappen kunt doen maar waar ze ook het allerlekkerste extreem royaal gevulde broodje falafel verkopen voor 8,50 euro. Het kraampje kun je herkennen aan het bordje ‘Abu Sali’ en aan de lange rij die hier altijd rond lunchtijd staat.

3. Het Spaanse Ibericoham-broodje van Ibericus – Haarlemmerstraat

Bij deze delicatessenwinkel kun je de lekkerste Spaanse hammen, chorizo en andere ambachtelijke producten scoren maar ook serveren ze hier overheerlijke broodjes. Onze favoriet: de baguette met ibericoham én manchego.

4. De pita vega gyros van Vlees Noch Visch

Wij zijn geen fan van gyros, maar wel van de vega-variant van Vlees noch Visch. Deze pita is zo ontzettend zacht, de tzatziki is lekker romig en de gyros is niet van echt te onderscheiden. Als je niet van gyros houdt dan houd je het na het eten van dit broodje wel.

5. Italiaanse broodjes bij A Volo – Haarlemmerdijk

Perfecte Italiaanse broodjes scoor je bij A Volo. Dit zaakje, gerund door Italianen, verkoopt verschillende broodjes rond de 8 euro. Hier kun je je favoriete broodje helemaal zelf samenstellen met bijvoorbeeld mortadella, gorgonzola of aubergine. Als je geluk hebt krijg je van de vrolijke eigenaren ook nog eens een shotje limoncello als toetje.

andere artikelen