5 x overnachten in een bijzonder hotel

0

Aan hotels geen gebrek in ons mooie landje. In iedere stad maar ook daarbuiten heb je meer dan genoeg accommodaties om uit te kiezen. Alleen waar ga je heen als je net wat meer beleving zoekt dan een hotelketen je kan bieden? Wij hebben vijf hotels voor een bijzondere overnachting in Nederland voor jou op een rij gezet.

Door: Yael Water

hotelnothotel

Hotel not hotel – Amsterdam

Achter de design van dit Amsterdamse hotel zit een groep jonge designers genaamd Collaboration-O. Zij hebben geen kamers maar kunstwerken gecreëerd die de bezoekers een ongeëvenaarde beleving moeten geven. Wat dacht je van slapen in een Amsterdams tramstel of een kamer met geheime ingang via de boekenwand? Bij Hotel not Hotel kan het. In dit hotel wil je geen oog dichtdoen maar blijven ontdekken!

Prijzen vanaf €63 p.k.p.n.
Meer info: www.hotelnothotel.nl

villa augustus

Villa Augustus – Dordrecht

Mocht je nog nooit in Dordrecht geweest zijn dan is Villa Augustus één van de goede redenen om de stad eens te bezoeken. Dit prachtige hotel dat zich in een voormalige watertoren gevestigd heeft voelt aan als een warm thuis. Ook hier is geen vertrek hetzelfde. Toch zijn er twee kamers in het bijzonder die de aandacht trekken. Op de bovenste verdieping in de toren bevindt zich de Lerarenkamer vanwaar je een uniek wijds uitzicht over Dordrecht hebt met spectaculaire zonsondergangen. Blijf je liever dichter bij de aarde dan is de Giardino Segreto kamer in de geheime tuin misschien een betere optie. Hier kun je genieten van stilte en rust in jouw eigen ommuurde tuin. 

Prijzen vanaf €125 p.k.p.n.
Meer info: www.villa-augustus.nl

badhu

Badhu – Utrecht

Waan je in een Arabisch sprookje van 1001 nacht in dit kleinschalige hotel net buiten het centrum van Utrecht. Badhu beschikt over 8 kamers en 1 loft. Iedere kamer is een pareltje compleet ingericht in en vernoemd naar één kleur. Zo heb je de zilveren, rode, paarse, witte, gouden, blauwe, bruine en groene kamer. In de loft, waar je met maximaal 4 personen kunt verblijven, overheerst de kleur turquoise. Een groot voordeel aan dit hotel is dat het bijbehorende restaurant echt een aanrader is en net zo mooi gestyled als het hotel.

Prijzen vanaf €85 p.k.p.n.
Meer info: www.badhu.nl

stroom rotterdam

STROOM – Rotterdam

Niets is standaard in hotel STROOM. Het urban boutique hotel heeft een rijke geschiedenis en diende begin 20ste eeuw als de eerste elektriciteitsfabriek van Rotterdam. Het biedt geen kamers maar studio’s, split level studio’s en urban lofts. Het interieur van elk vertrek is eigenwijs maar tot in de puntjes doordacht. En denk je bij een hotel meestal alleen aan slapen en ontbijten, hier kun je gerust een hele dag relaxen, ontmoeten, eten, vergaderen en casual borrelen. Zoals STROOM zelf zegt: “Hier ben je vrij – niets hoeft of moet”.

Prijzen vanaf €112 p.k.p.n.
Meer info: www.stroomrotterdam.nl

crane hotel 1

Crane hotel Faralda – Amsterdam

Als geld geen rol speelt en je het graag hogerop zoekt dan zal Crane Hotel Faralda in Amsterdam je niet teleurstellen. Dit unieke hotel op de NSDM-werf biedt 3 design suites in een kraan met prachtig uitzicht over het IJ. Op de onderste verdieping, zo’n 10-15 meter boven de grond, bevindt zich een panorama lounge en daarboven op elke verdieping één suite.  Als ultiem hoogtepunt vind je een bubbelbad op het dak waar je vooral ’s nachts een indrukwekkend uitzicht hebt op 50 meter hoogte. The sky is the limit!

Prijzen vanaf €450,- p.k.p.n.
Meer info: www.faralda.com

Lees ook:
Slapen in een oude gevangenis? Dat kan in Leeuwarden
Op vakantie in eigen land? Ga glamperen in een tipi tent of een sterrenkubus

Over de auteur

Yael Water

Yael Water woont in Friesland, maar reist de hele wereld over. Naast reizen heeft ze ook een grote passie voor fotograferen, houdt ze van een feestje en gaat ze graag uit eten. Op Your Daily Life deelt ze reis & eettips, interviews en schrijft ze regelmatig over modetrends.

Geen reacties