4 x minisauna’s in Amsterdam waar je kunt zweten én zwemmen

Een hele dag uittrekken voor de sauna is duur en je moet er meestal een hele dag voor vrij nemen maar met de opkomst van de minisauna’s in Amsterdam is dat helemaal verleden tijd. In de stad heb je op verschillende plekken in de stad een mini-sauna waar je in je eentje, met vrienden of een groepje onbekenden lekker kunt zweten en een verfrissende duik kunt nemen.

Hoe gaat dit in z’n werk? Je kiest een locatie, boekt een tijdslot en je rekent een klein bedrag af waarna je je met een code toegang krijgt tot jouw relaxmomentje in de mini-sauna.

1. Minisauna Kuuma

Misschien wel de bekendste in Amsterdam. Deze minisauna van Kuuma zien we regelmatig voorbij komen op Instagram en dat is niet zo gek want deze pop-up sauna heeft niet één maar twee hele vette locaties.

Zo kun je op het Marineterrein en in Amsterdam Noord terecht voor een saunaubezoekje. Als je het Marineterrein bezoekt heb je uitzicht op het Scheepvaartmuseum en in Noord kijk je uit over het IJ. Op beide plekken kun je ter verkoeling een duik nemen in het water of, als je dat te koud vindt, kun je ook een emmertje koud water over jezelf heen gooien.

Extra leuk is dat er een muziekboxje aanwezig is waarop je je favoriete muziek kunt aansluiten. Wil je daarna jezelf nog even belonen met een lekker drankje? Wandel in Noord dan even bij FC Hyena binnen waar ze de lekkerste natuurwijnen schenken.

Prijs: 14 euro voor een sessie van 1 uur en 15 minuten
Badkleding vereist

Kuuma Marineterrein
Adres: Kattenburgerstraat 5, Amsterdam

Kuuma Amsterdam Noord
Adres: Aambeeldstraat 24, Amsterdam

2. Minisauna de Ceuvel

De Ceuvel in Amsterdam Noord ken je natuurlijk als creatieve broedplaats en als heerlijke hangplek in de zomer waar je kunt borrelen en eten. Sinds vorig jaar kun je er nu ook naar de minisauna.

Het Badhus is ontstaan met als doel vriendengroepen vaker te laten afspreken in een sauna om met elkaar bij te kletsen en tegelijkertijd volledig te ontspannen. De sauna is te boeken met maximaal zes personen en naast lekker zweten zijn er ook twee dompelbaden en een kampvuur.

Elke vrijdag, zaterdag en zondag kun je ook terecht bij de ‘dompel & dineer’ avond. Dan ga je eerst lekker de sauna in en schuif je daarna aan voor een plantaardig driegangenmenu inclusief twee drankjes. Totale kosten: 60 euro.

Prijs: 100 euro voor 90 minuten in de minisauna met 6 personen

Adres: Korte Papaverweg 4, Amsterdam

3. Minisauna de Saunakaravaan

De Saunakaravaan reisde met hun zelfgebouwde mini-sauna jarenlang heel Amsterdam door, maar sinds mei 2022 hebben ze een vaste tijdelijke plek in de Tuinen van West weten te bemachtigen.

Op dit super knusse en schattige hippieachtige terreintje vind je drie minisauna’s, waaronder een stiltesauna, dompelbaden en een hottub. Ook kun je je hier lekker opwarmen bij een kampvuurtje, chillen in een hangmat en kun je er na afloop heerlijk eten en drinken.

Adres: Tom Schreursweg 14, Amsterdam

Prijs: 13,50 euro voor een hele avond
Badkleding vereist

Ook zin om een minisauna in te duiken? Zorg dan dat je op tijd reserveert. Op de bonnefooi langskomen heeft geen nut want alle sauna’s zitten snel vol.

4. Minisauna Soak Urban Wellness

Zin in iets meer luxe en privacy? In deze boutique wellness zijn 9 zeecontainers omgetoverd tot een luxe privésauna. Je hebt de sauna dus helemaal voor jezelf alleen en dat betekent dat je gebruik kunt maken van de droge Finse houtsauna, een stoomcabine, douches, bedjes om op te relaxen en een buitenruimte om af te koelen.

Vind je het leuker om met een groep te gaan? Dan kun je de ‘spa party’ boeken voor jou en je zelfgekozen vriendengroep.

Prijs: 139 euro voor 2 uur voor twee personen

Adres: Hullenbergweg 6A, Amsterdam

andere artikelen