10 x dineren in Amsterdam onder de 15 euro

  1. Gezond dineren in de mooiste tuin van Amsterdam

Dit is een van onze verborgen lievelingsplekjes verstopt in het Westerpark. In de lente en zomer kun je hier heerlijk in de prachtige tuin relaxen, borrelen en dineren. En dat allemaal voor een prikkie. Op het terras van de Buurtboerderij eet je op woensdag t/m vrijdagavond wat de pot schaft. Denk aan risotto, paella of en stoofpotje.

Je krijg in elk geval driegangen en daar betaal je slechts 10.50 euro voor. Op de bonnefooi langskomen zit er niet in, dus reserveer van tevoren.

Adres: Spaarndammerdijk 319, Amsterdam

2. Heerlijke Italiaanse happen en pizza bij Lucca Due

Dit Italiaanse knusse eettentje zit gevestigd aan de Haarlemmerdijk en het voelt echt als een gezellig eetcafé waar je doordeweeks voor een snelle hap maar ook voor een uitgebreid diner kunt aanschuiven. Maar dan wel met heerlijke Italiaanse gerechten voor weinig geld. Zowel bijna alle voor- als hoofdgerechten zijn onder de 15 euro. Zelfs de verrukkelijke pizza’s.

Onze favorieten: de gevulde champignons met gorgonzola, de gebakken gamba’s en de Melanzane alla Parmigiana.

Adres: Haarlemmerstraat 130, Amsterdam

3. Vegan? Bij Robin Food scoor je het goedkoopste 3-gangenmenu

Robin Food is een stichting die zich inzet voor betaalbaar én gezond eten. Hun restaurant vind je in een voormalig gekraakt oud schoolgebouw en het draait op vrijwilligers die bezoekers stimuleren om na te denken over eten maar er ook van te genieten.

Elke dag wisselen ze van van driegangenmenu (14 euro). Zo eet je er de ene dag pindasoep, Surinaamse Dahl en cheesecake en schuif je de volgende dag aan voor een menu met zuurkoolsoep, lasagna en tarte tartin na.

Adres: Fredrik Hendrikstraat 111A, Amsterdam

4. Gek op Hollandse pot? Eetcafé van de Kook maakt ze voor een zacht prijsje

Ook dit restaurant in de Pijp wordt gerund door vrijwilligers met horeca-ervaring. Zij proberen met alle liefde en geduld mensen met een verstandelijke beperking te begeleiden.

Bij van de Kook kies je uit een driegangenmenu (15 euro) van vees, vis of vega. Verwacht geen culinaire gerechten, maar Hollandse stamppotten of simpele ovenschotels.

Adres: Tweede van der Helststraat 2, Amsterdam

5. Dagschotels en vette happen bij de Oude Schaeper

Bij dit bruine café in West serveren ze van maandag t/m donderdag een dagschotel voor maar 9,50 euro.

Meer zin in een vette hap? Voor 11,50 euro bestel je hier een hamburger met friet of een kipsaté met friet en salade (9,50 euro).

Adres: Tweede Hugo de Grootstraat 19, Amsterdam

6. Sateetje prikken bij Café Kadijk

Dit is sowieso een heel gezellig terras in de zomer om te borrelen, maar je kunt er ook voor 11,50 euro Saté Ayam of voor 9,50 Saté Tahoe en Tempeh bestellen. Deze worden gereserveerd met longtong, kroepoek en atjar.

Heb je toch iets meer te besteden? Dan zijn er ook nog verrukkelijke Indonesische voorgerechtjes van onder de tien euro om erbij te bestellen.

Adres: Kadijksplein Amsterdam

7. Om af te halen: de lekkerste Thaise daghap bij Snackbar Bird

Wie al jaren in Amsterdam woont weet dat Snackbar Bird een begrip is. Op de Zeedijk vind je de Thaise snackbar waar je van maandag t/m zondag een daghap van 14,50 euro besteld die je mee naar huis kunt nemen.

Denk aan varkensvlees in zoetzure saus, kipfilet in oestersaus, biefstuk in rode curry en de welbekende Pad Thai.

Adres: Zeedijk 77, Amsterdam

8. Het gezelligste anti-hipster café van de Spaardammerbuurt: Café Heilig Leven

Bij Café Heilig Leven is iedereen welkom en zijn ze allergisch voor belachelijke prijzen die je betaald voor slechts een broodje ham en kaas. Bij dit buurtcafé scoor je een tosti voor 5,50 euro, drink je wijn voor 4,50 euro per glas en scoor je er zeer binnenkort ook een betaalbare daghap.

Adres: Spaarndammerstraat 872, Amsterdam

andere artikelen