Mitu’s Food: Vegan Tapenades

0
tapenades

Vandaag deel ik 3 lekkere vegan tapenades met jou. Zo kun je alleen of samen met een vriend(in) de heerlijke tapenades maken en smullend het weekend in voor een gezellig avondje op de bank.

Plantaardige kruidenboter, een overheerlijke paprikadip en lekker gekruide champignons. Nog wat toastjes, olijven, een goed glas wijn erbij en je bent klaar voor een gezellige avond. Omdat het nogal moeilijk is om vegan kruidenboter en pesto varianten te kopen in de supermarkt, bedacht ik mijn eigen receptjes voor een kruidenboter en paprikadip. Je koopt alles in de supermarkt en gelukkig kost het weinig tijd.

Benodigdheden: foodprocessor of hakmolen

Ingrediënten paprikdip

Genoeg voor een dipschaaltje – als je meer wilt: ingrediënten verdubbelen

* 1 Grote rode paprika
* Een handjevol verse platte peterselie
* 1 Knoflookteentje
* 1 Theelepel paprikapoeder
* Rode peper (met of zonder zaadjes)
* 6 Stuks walnoten

Bereiding Paprikadip

Snijd de paprika in een stuk of 6 grove repen. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Bestrijk de paprika ook met olie met een bakkwastje. Stop de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180 graden en laat 30 minuten grillen. Na een half uur komt de paprika heerlijk zacht en zoet uit de
oven. Laat afkoelen. Tip: je kunt ook een pot gegrilde paprika kopen als je dit te lang vindt duren.

Wanneer de paprika afgekoeld is: doe samen met een knoflookteentje, een handjevol peterselie, de rode peper en de walnoten in een foodprocessor
of hakmolen en maal alles tot een dip. Breng eventueel op smaak met zout.

Tip: tijdens de oventijd van de paprika kun je met de champignons en kruidenboter bezig.

Ingrediënten champignons

* Champignons (125-250 gram)
* 1 Volle eetlepel ketjap (bij 250 gram champignons 2 volle eetlepels)
* Handjevol fijngesneden bieslook
* 1 Knoflookteentje

Bereiding champignons

Snijd 1 teentje knoflook en een handjevol bieslook heel fijn (of doe in een hakmolen). Maak de champignons schoon en bak op middelhoog vuur binnen 6-10 minuten met de ketjap gaar. Bak de knoflook en bieslook er de laatste 3 minuten bij.

Ingrediënten kruidenboter

* 125 Gram avocado-limoenolie boter (van Becel)
* 2 Knoflooktenen fijn gestampt/geperst
* 10 gram fijngehakte bieslook
* 35 gram fijngehakte peterselie
* Peper en zout, hoeveelheid naar eigen smaak

Bereiding kruidenboter

Als je alle kruiden al hebt fijn gehakt (met een mes of in een hakmolen) en de knoflookteentjes hebt fijn geperst, kun je alles door de boter heen roeren tot een glad geheel. Breng verder op smaak met zout en peper en proef goed of er nog iets van de ingrediënten toegevoegd moet worden.

Hopelijk vind je het lekker klinken! Ik ga ze dit weekend zelf ook weer maken voor bij een avondje Netflix 🙂

Volg jij Mitu's Meatless Food al op Instagram en Facebook

Over de auteur

Anne Tonen

Anne Tonen

Anne Tonen is de founder & owner van Your Daily Life. Ze gaat het liefst elke dag uit eten, is een enorme wijnliefhebber en houdt van een goed feestje. Verder is ze ontzettend nieuwsgierig en gaat ze graag in gesprek met mensen met bijzondere, inspirerende of ontroerende verhalen.

Geen reacties

_MG_8345

4 x uit eten in Haarlem

Wij zijn een beetje verliefd op Haarlem, de stad die vaak wordt gezien als 'klein Amsterdam'. Een ding hebben de twee steden in ieder geval met ...