5 x tips voor een staycation in Amsterdam

0

Heb je zin om een weekendje weg te gaan in eigen land? Of zelfs in je eigen stad? Dan hebben wij nu hier onze beste tips voor je. 

Door Marina Snijder

max brown

1. Max Brown

*** vanaf 139.00 EUR

Onze alltime favourite voor een staycation in Amsterdam is Max Brown Hotels. Je kunt kiezen uit Max Brown Canal District op de Herengracht, of ga voor Max Brown Museum Square op de Jan Luijkenstraat in Oud-Zuid, tussen het Leidse Plein en het Museumplein. Deze ‘hidden gems’ liggen beide op top locaties in de stad, waar je gezellig een drankje aan de bar kunt drinken, en de leukste tips direct in de buurt krijgt van de receptionisten. Zij vertellen je wat er in de directe omgeving van het hotel te doen is, om echt bijzondere dingen in de Jordaan, of rondom het Museumplein te doen. En het beste is dat bij Max Brown je ontbijt altijd bij de prijs is inbegrepen voor jou en je lover of je bestie. 

volkshotel

2. Volkshotel

**** vanaf 119.00 EUR

Het Volkshotel is gevestigd in het oude hoofdkantoor van de Volkskrant, op de Wibautstraat in Amsterdam-Oost. Een super leuke locatie om te (her)ontdekken, zeker als je bijvoorbeeld aan de andere kant van de stad woont. Oost zit namelijk vol met leuke barretjes, restaurantjes en boetiekjes, waar je misschien niet elke dag komt. Ook zit hier bijvoorbeeld de Dappermarkt, die elke dag geopend is, of ga een dagje naar het Tropenmuseum. Op de bovenste etage van het hotel zit Canvas, wat aan het begin van de avond een chic restaurant is, en later op de avond verandert in een nachtclub (aanrader!). Oh ja, ze hebben hier ook hot tubs op het dak staan! 

sir albert

3. Sir Albert Hotel

**** vanaf 139.00 EUR

Het Sir Albert Hotel vind je in de Pijp, aan de rustige kant van de Albert Cuijpstraat (dus niet op de markt). We durven wel te zeggen dat dit nog steeds de hipste wijk van Amsterdam is. De Pijp zit boordevol gezellige restaurantjes, barretjes en boetiekjes met mooie sieraden en hippe kleding. Ook zit het hotel op loopafstand van de Ferdinand Bolstraat, waar allemaal grotere winkelketens zitten, maar zonder de drukte van de Kalverstraat, en tussen de Amsterdammers. Ook vind je direct bij het hotel IZAKAYA Asian Kitchen & Bar, het restaurant wat bij het hotel hoort. Hier wordt de beste sushi en sashimi van Amsterdam geserveerd, maar ook voor alleen een cocktail aan de bar kun je hier terecht. Eens per maand wordt hier ook de ‘Not Your Mothers Sunday Brunch’ gehouden. Verwacht veel confetti, goede muziek, danseressen op de bar, het beste eten en veel drank. Het begint om 12.00 uur ’s middags, zodat je om 18.00 uur rollend naar huis gaat. Een top einde van je weekend. 

hotel arena

4. Hotel Arena

**** vanaf 139.00 EUR

Het Hotel Arena is het tweede hotel wat zich in Amsterdam-Oost bevindt. Het hotel bevindt zich in een rijksmonument, meteen aan het Oosterpark. In de Kapel vinden de leukste feestjes plaats, omdat dit ook fungeert als club. De kamers zijn ruim en licht en perfect voor je weekendje weg in eigen stad of land! Ook vind je in het hotel het restaurant PARK, waar je terecht kunt in de bistro of het met linnen gedekte deel. Ze hebben ook een mooi groot terras, voor op de zonnige dagen. 

ink hotel

5. INK. hotel 

**** vanaf 169.00 EUR

Bij het INK hotel in het centrum van Amsterdam, vlakbij het Centraal Station vind je een oase van rust in de drukte. Het hotel is gevestigd in een oude drukkerij waar vroeger de krant ‘De Tijd’ gemaakt werd; vandaar de naam ‘INK’ – zoals inkt waarmee je schrijft. Alles draait om de details. De kamers zijn modern ingericht en hebben een fijne open badkamer met veel ruimte. Ook kun je hier terecht voor een bijzonder diner of een gezellig drankje aan de bar bij PRESSROOM. Maar het beste aan dit hotel is de locatie. Je loopt in 5 minuten naar de Beijenkorf, of naar de Jordaan, de grachtengordel of naar het Centraal Station. Een ideale uitvalsbasis voor je perfecte staycation in Amsterdam!

Over de auteur

Marina Snijder

Ze viel een paar jaar geleden kilo's af en sindsdien weet Marina Snijder uit Amsterdam alles over hoe je het beste op gewicht blijft. Op Your Daily Life deelt ze gezonde recepten, sportoefeningen en alles wat te maken heeft met een gezonde levensstijl.

Geen reacties