Bij Uncle Lee in Amsterdam bestel je de allerlekkerste gefrituurde kip

0
uncle lee

Uncle Lee zit al een poosje op het verlaten industriegebied naast het Westerpark gevestigd. We lazen er al een paar ontzettend positieve verhalen over en nu werd het toch echt wel eens tijd om, naar schijnt, de beste Koreaanse gefrituurde kip van de stad te proeven. 

Het concept is simpel en je hebt geen ellenlange menu's waar je uit kan kiezen. Perfect voor twijfelaars, zoals wij. De vier verschillende kip, drumsticks, boutjes, wings en boneless kip zijn elk te bestellen met verschillende sausjes, zoals fire chicken, honey combo, sweet chili en sojasaus. 

Krokant, mals, betaalbaar

Omdat we niet zo goed weten hoe groot de porties maar wel alles willen proeven bestellen we de Lee's Special voor 19,95 euro. Hiervoor krijg je 4 boutjes, 4 wings en 200 gram boneless chicken. Daarbij wordt ook nog eens huisgemaakte rettich, koolsla, rijst en twee frisdranken naar keuze geserveerd. Wij (twee personen en normale eters) bestellen er voor de zekerheid nog een portie 6 wings voor 6,95 euro bij. Meer dan genoeg concluderen we achteraf, want de porties zijn niet te zuinig.

Binnen 30 minuten is de kip klaar en we nemen het mee naar huis.  Over de wings zijn we het minst enthousiast. Hier is overigens helemaal niks mis mee, maar ze zijn niet zo bijzonder als de overheerlijke boneless, de boutjes en de drumsticks. Nog nooit eerder was de korst van een gefrituurd stukje kip zo krokant en dik en het vlees binnenin zo ontzettend mals. Ook de sauzen passen er allemaal perfect bij en de huisgemaakte kimchi, die we er als bijgerecht ook nog extra hadden bij besteld, is verrukkelijk. 

Mocht je gaan bestellen, én ja dat wil je, zorg dan dat je niet teveel besteld want de portie zijn enorm. Mocht je wel iets teveel hebben dan krijg je het ook wel op, want deze kip is zó hemels dat je niet meer wilt stoppen met eten. Unclee Lee, je hebt er twee hele grote fans bij!

Bestellen: amsterdam.unclelee.nl

Over de auteur

Anne Tonen

Anne Tonen

Anne Tonen is de founder & owner van Your Daily Life. Ze gaat het liefst elke dag uit eten, is een enorme wijnliefhebber en houdt van een goed feestje. Verder is ze ontzettend nieuwsgierig en gaat ze graag in gesprek met mensen met bijzondere, inspirerende of ontroerende verhalen.

Geen reacties

elrow hoofd

Elrow Festival komt naar Amsterdam

Het wereldberoemde, kleurrijke Spaanse festival Elrow strijkt in september voor het eerst neer in Nederland.  Op zaterdag 8 december wordt de Amsterdamse NDSM-werf volledig omgetoverd tot een ...