Mitu’s Food: Broodje Pulled Mushrooms

0
pulledmushrooms

Vandaag heb ik de ideale snack voor je: een broodje Pulled Mushrooms. Je hebt vast al van Pulled Pork gehoord. Dit is de plantaardige versie en
mega lekker.

Ik maak de Pulled Mushrooms van oesterzammen. Deze paddenstoelen soort hebben namelijk precies de juiste structuur en je kunt de oesterzwammen
los trekken. En de smaak van dit broodje is overheerlijk. Dat komt omdat je een zoet sausje maakt mét een rooksmaak die heerlijk in de Pulled Mushrooms trekken tijdens het bakken. Ketjap en gerookte zoete paprikapoeder is wat je er onder andere voor gebruikt, dus heel toegankelijke ingrediënten en te koop in de supermarkten. Nog een simpele, zelfgemaakte knoflooksaus erbij en je bent klaar om te smullen

Ingredienten voor twee broodjes:

– Bakje Oesterzwammen
– 2 Pistoletjes
– Mix voor de mushroom saus:
– 3 Eetlepels ketjap
– 2 Theelepels gerookte zoete paprikapoeder (Albert Heijn & Jumbo)
– Snufje peper en zout
– 2 Eetlepels water
– 1 Geperste knoflookteen
– Mix voor de knoflooksaus:
– 4 Eetlepels sojayoghurt
– 1 Theelepel knoflookpoeder
– 1 Theelepel uienpoeder
– Verse of gedroogde bieslook (optioneel)

oesterzammen

Bereiding:

– Maak een mushroom sausje met de bovengenoemde ingrediënten en roer het
in een kommetje.
– Laat de saus even staan en begin aan het pullen van de oesterzwammen. Begin aan de kop van een oesterzwam en trek er slierten van. Doe dit met
alle oesterzwammen.
– Doe nu een klein beetje olie in een koekenpan. Bak hierin de losgetrokken oesterzwammen. Doe na een minuut of 2 de saus erbij en roer alles goed door elkaar. De pulled mushrooms mogen lekker bruin en zelfs wat krokant gebakken worden.
– Maak nu een knoflooksausje van de genoemde ingrediënten hierboven en roer alles door elkaar.

Vul een warm pistoletje met de pulled mushrooms, schenk er knoflooksaus overheen en GENIET. 
 

Over de auteur

Mitu Zaman

Mitu Zaman

Mitu Zaman uit Zwolle is foodblogger en maakt de meest lekkere en originele vegan-recepten. Elke vrijdag deelt ze op Your Daily Life een nieuw recept. Van ontbijt, lunch tot diner.

Geen reacties