Mitu’s Food: Speltcake met vanille en blauwe bessen

0
speltkokoscake

Hoewel ik een grote fan ben van koken en een minder grote fan van baksels, bak ik wel zo nu en dan. En als ik het doe, is het gelukkig wel een succes. Deze luchtige speltcake met vanille en blauwe bessen smaakt na een plak alleen maar naar meer.

De combinatie speltbloem met kokosmeel is echt lekker en de kokosmeel heeft alles behalve een overheersende kokossmaak. Daar hou ik niet zo
van namelijk. De verse vanille in de cake is niet alleen overheerlijk, de geur van de verse vanille spreidt zich door het huis en ik hou van die geur. Het maken van deze cake duurt niet lang. Laat de oven het werk doen en daarna kun je smullen. En deel vooral uit anders loop je het risico op door snoepen. 

Ingrediënten

– 320 Gram speltbloem (bloem, geen meel)
– 80 Gram kokosmeel
– 300 ML kokosmelk van Koko Dairy Free (niet te verwarren met kokosmelk uit de blikjes)  of ongezoete amandelmelk
– 5/6 Eetlepels kokossiroop (of een ander zoetmiddel)
– 3 Eetlepels kokosbloesemsuiker (supermarkt, of ga voor de gewone suiker)
– 1 Volle theelepel gesmolten kokosolie (opwarmen in pan)
– Verse vanille uit het merg van een vanillestokje
– 2 handjesvol blauwe bessen

Bereiding

Benodigdheden: foodprocessor – maar geen must
Bereidingstijd: 50 minuten (incl 45 min baktijd)

– Snij het vanillestokje open en haal het zwarte goedje eruit met het puntje van een mes.
– Doe alle ingrediënten – behalve de blauwe bessen – in de foodprocessor en mix het eventjes. Haal het mengsel eruit en roer alles verder door in een kom met een spatel. Als je geen foodprocessor hebt, roer direct alle ingrediënten in een kom – dit duurt wat langer dan met een foodprocessor.
– Wanneer het beslag glad is (niet vloeibaar, maar goed glad) ben je klaar. Als het goed is proeft het beslag al heerlijk. Voeg tot slot de blauwe bessen toe en roer nog even.
– Giet het beslag in een rechthoekige bakvorm en doe in de oven voor ongeveer 40-45 munten op 180 graden. In de ene oven gaart de cake
sneller dan in de andere. Prik met een satéprikker diep in de cake. Als deze er droog uit komt, is de cake klaar. 

Enjoy! XxX

Meer recepten van Mitu Meatless Food vind je hier.

Over de auteur

Anne Tonen

Anne Tonen

Anne Tonen is de founder & owner van Your Daily Life. Ze gaat het liefst elke dag uit eten, is een enorme wijnliefhebber en houdt van een goed feestje. Verder is ze ontzettend nieuwsgierig en gaat ze graag in gesprek met mensen met bijzondere, inspirerende of ontroerende verhalen.

Geen reacties

hoofd

Dé 5 zonnebrillentrends van 2018

De zonnige dagen komen er weer aan en ons favoriete accessoire kan weer met regelmaat opgezet worden! Zonnebrillen zijn niet alleen functioneel, ze maken ook ...