Mitu’s Food: Chia pudding met mango

0

Dit chia pudding toetje met mango is een genot voor je smaakpapillen en in no time gefixt. Ik ben gek op toetjes, maar eet ze eigenlijk bijna nooit. Vaak vind ik het zonde van de extra suikers en calorieën. Tenzij je ze zelf maakt, dan blijft de schade beperkt. Dit is er een die ik met alle liefde oppeuzel, nog best voedzaam is en heel weinig tijd kost om te maken.
 
Voedzaam
 
Deze chia pudding met verse, zoete mango bevat gezonde eiwitten door de chiazaadjes en veel vitamine A en C die in de mango zit. En het geheime
ingrediënt? Verse gember! Een klein stukkie maar. Het geeft dat kleine beetje pit aan het zoete geheel. Bovendien gaan mango en gember heel goed samen. Klinkt dat hele gember gebeuren maar niks? Dan laat je dat lekker achterwege, maar echt: het geheel is superlekker. Zet de kokosyoghurt met chiazaadjes een paar uren of een nachtje in de koelkast, zodat je een lekker lichte pudding structuur krijgt. Uiteindelijk zit je met een romig, zoet en fluweel zacht dessert op de bank.
  
Ingrediënten voor 2 personen:
 
– 400 Gram kokosyoghurt van het merk Koko Dairy Free
– 2 Eetlepels chiazaadjes
– 1 Rijpe mango
– Een stukje gember van ongeveer 1 bij 1 cm.
 
Bereiding: 

Meng de chiazaadjes door de kokosyoghurt en laat dit geheel afgedekt een paar uren of een hele nacht in de koelkast staan. Doe wanneer je het toetje daadwerkelijk gaat eten, de mango samen met de gember in een foodprocessor of blender, en mix tot een glad geheel. Verdeel de yoghurt en mangosaus over 2 kommen en serveer.

Dit wordt genieten!

Meer recepten van Mitu Meatless Food vind je op haar website en natuurlijk op haar Instagram.

Over de auteur

Anne Tonen

Anne Tonen is de founder & owner van Your Daily Life. Ze gaat het liefst elke dag uit eten, is een enorme wijnliefhebber en houdt van een goed feestje. Verder is ze ontzettend nieuwsgierig en gaat ze graag in gesprek met mensen met bijzondere, inspirerende of ontroerende verhalen.

Geen reacties