Pastinaaksoep met cheddar en tijm

Romige pastinaaksoep met cheddar, dit was een van mijn favoriete on-the-go soepjes toen ik een jaar geleden nog in Dublin woonde. Het weer in Ierland was niet altijd top en het kon dan ook vaak dagenlang achter elkaar regenen. Na een lange stagedag en regenachtige wandeling naar mijn kamer, trakteerde ik mezelf dan ook graag op dit soepje. Op zo’n typische herfstdag, terug in Nederland, besloot ik om deze soep zelf te maken om vervolgens lekker met een fleecedekentje op de bank te kruipen en mijn favoriete Netflix serie op te zetten. Meer heb je toch ook niet nodig? Een dekentje, een goede kom soep en een spannende serie. Laat die regen maar komen.. 

Wat heb je nodig?

(voor ca. 1 liter soep) 

  • 300 gram pastinaak 
  • 60 gram cheddar (geraspt)
  • 1 liter groentebouillon 
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Truffelolie
  • Verse tijm 
  • Staafmixer/blender 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.  
  2. Was de pastinaak en snijd in stukken van ca. 2 cm. Snijd de ui in ringen en pel de knoflook. 
  3. Verdeel de pastinaak, ui, teentjes knoflook en wat verse tijm over een bakplaat met bakpapier. Sprenkel wat truffelolie, peper en zout over het geheel. Zet ca. 15-20 minuten in de oven, totdat de ui en pastinaak mooi bruin is. 
  4. Verwarm 1 liter groentebouillon in een soepketel. 
  5. Voeg vervolgens de pastinaak, ui en kruiden toe aan de groentebouillon. Druk de teentjes knoflook uit en voeg ook toe. Breng nog even 5 minuten aan de kook. 
  6. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer of in een blender en voeg een voor een de geraspte cheddar toe, zodat er een mooie, romige soep ontstaat. 
  7. Serveer eventueel met wat extra verse tijm en sprenkel nog wat truffelolie over de soep. 

Meer recepten van Lisa vind je op haar eigen blog: Mangiare By Lisa of volg Lisa op Instagram

andere artikelen