Op zoek naar een goede sportlegging om in te hardlopen? Hier moet je op letten!

0
marina hardlopen

De dagen worden langer, de temperaturen stijgen langzamerhand en die heerlijke lente lijkt godzijdank niet meer zo ver weg. Dat betekent natuurlijk ook dat het tijd wordt om die winterkilo's eraf te knallen en wat is er nou fijner dan een rondje hardlopen in de frisse buitenlucht? 

We begrijpen goed dat het 's ochtends lastig is om uit bed te komen en jezelf in je sportpakje te hijsen, maar we kunnen je verzekeren dat, wanneer jij lekker buiten loopt en de vogeltjes hoort fluiten, je je beter voelt dan wanneer je in je bed blijft chillen. Zowel fysiek als mentaal, want hardlopen is niet alleen maar goed voor je conditie, maar ook voor je mind. 

Hier moet een goede sportlegging aan voldoen

Wanneer je gaat sporten is het verstandig om goede sportschoenen aan te schaffen. Ook een goede sportlegging is essentieel, want wanneer je tijdens het hardlopen een afzakkende, knellende, te warme of schurende broek aan je benen hebt zitten, is je hardlooprondje toch een stuk minder prettig. Vandaar dat we je graag een handje helpen en alle no-go's voor je op een rijtje hebben gezegd, zodat je weet waar je op moet letten bij het kopen van een goede broek.

Zoals we al eerder zeiden, wil je geen schurende broek. Dat is de reden dat je voor tights, of ook wel leggings, moet gaan. Wanneer je gaat lopen met een losse broek is de kans groter dat je broek tegen je lichaam gaat schuren en dat zorgt voor irritatie. Kies daarom een goed passende legging met zo min mogelijk naden en stiksels. Deze zit al tegen je benen aan en beweegt mee.

Ga voor kwaliteit

Kies een broek met de geprefereerde zijvakjes en reflecterende details. Wanneer je van huis gaat is het handig als je je sleutels mee kunt nemen en deze wil je niet in je hand moeten houden. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de reflecterende details; wanneer je in het donker gaat lopen heb je geen zin om allemaal lampjes en dergelijke aan je lichaam te moeten monteren.

Verder is het materiaal natuurlijk erg van belang. Kies altijd voor een legging met een goed vocht afvoerende stof, zodat je benen goed kunnen ademen en je niet als een gek begint te zweten. Ga daarom altijd voor goede kwaliteit en niet perse voor de looks of het lage prijskaartje. Een goede legging zal namelijk je prestatie enorm verbeten. 

* Dit artikel is tot stand gekomen dmv een samenwerking. 

Over de auteur

Anne Tonen

Anne Tonen

Anne Tonen is de founder & owner van Your Daily Life. Ze gaat het liefst elke dag uit eten, is een enorme wijnliefhebber en houdt van een goed feestje. Verder is ze ontzettend nieuwsgierig en gaat ze graag in gesprek met mensen met bijzondere, inspirerende of ontroerende verhalen.

Geen reacties