Nieuw in Maastricht: JEF Gastrobar 

0

In de Rechtstraat – in het voormalige pand waar Gadjah Mas tot begin dit jaar gevestigd was – is sinds begin deze maand een nieuwe gastrobar geopend: JEF. Ik was natuurlijk nieuwsgierig naar de nieuwste aanwinst van culinair Maastricht en besloot om met goed gezelschap te gaan eten bij JEF.

Door Lisa Haenen

Wanneer je naar binnenloopt, zie je al snel dat het pand flink onder handen is genomen. Er is dan ook zeker goed nagedacht over het interieur. Strak, moderne kleuren, maar vooral een gezellige inrichting. Het aapje, dat we ook terugzien in het logo en op de menukaart, zien we ook in de zaak zelf terug. 

De kaart is gevarieerd, zo biedt JEF heerlijke snacks en bites voor bij de borrel, denk aan oesters, mosselen met vadouvan en kroketjes maar dan nét wat anders: met pekingeend. Op de dinerkaart zelf vind je de echte klassieke gastrobar gerechten: steak tartaar, gegrilde bavette en truffelrisotto met spinazie. Naast deze klassiekers, kan je ook kiezen voor een shared dinner: kleine gerechten die je samen kan delen. Deze gerechtjes zijn los te bestellen, maar je kan ook kiezen voor drie (32,50) of vier gerechten (41,50). Ben je nieuwsgierig naar alle gerechten en wil je ze het liefst allemaal proeven? Ga dan voor het rondje van de kaart (61,50). Alle twaalf gerechtjes krijg je dan geserveerd in vijf gangen en deel je met twee personen. 

Na een heerlijk glaasje cava, besloten we om van alles wat te proberen (keuzestress!): de klassieke steak tartaar, heerlijk zacht gegaard buikspek, oosterse paling met venkel en citroen en burrata uit de oven met aubergine en tomaat. De porties zijn perfect en ook over de opmaak van de borden is nagedacht. Als hoofdgerecht namen we de truffelrisotto (met – persoonlijk – iets te veel saus), gegrilde bavette en de heren van het gezelschap besloten de tournedos te delen. We bestelden er een heerlijke Rioja bij en het plaatje was compleet. 

Kortom, JEF gastrobar is de ideale plek om met vrienden verschillende gerechten te delen, te proeven en vooral te genieten. Het shared dinner is dan ook zeker een aanrader, je hebt van alles wat lekkers en verrast word je zeker weten. 

Adres: Rechtstraat 42, Maastricht
Reserveren: www.jefgastrobar.nl

 

Over de auteur

Anne Tonen

Anne Tonen

Anne Tonen is de founder & owner van Your Daily Life. Ze gaat het liefst elke dag uit eten, is een enorme wijnliefhebber en houdt van een goed feestje. Verder is ze ontzettend nieuwsgierig en gaat ze graag in gesprek met mensen met bijzondere, inspirerende of ontroerende verhalen.

Geen reacties