Zo maak je de perfecte Moscow Mule

0
moscow

Ik ben gek op cocktails en heb dan ook veel favorieten. Een daarvan is zeker weten de Moscow Mule. Een heerlijk frisse cocktail waar je – in tegenstelling tot andere cocktails – maar weinig ingrediënten voor nodig hebt. Wodka, gemberbier, limoen, en een beetje kruidenbitter, Angostura. Leuk feitje: Angostura werd bedacht door een Duitse dokter die het als remedie gebruikte tegen vermoeidheid en maagklachten. Het liefst serveer je deze cocktail natuurlijk in de klassieke koperen beker. Deze bekers kun je tegenwoordig bijna overal online bestellen. 

Wat heb je nodig?

(voor twee cocktails)

  • 45 ml wodka
  • 150 ml gemberbier (verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn)
  • ½ theelepel Angostura (verkrijgbaar bij slijterij)
  • 1 limoen, evt. extra voor garnering.
  • IJsblokjes, heel veel ijsblokjes. 

Bereidingswijze

  1. Vul een glas – het liefst natuurlijk een koperen mok – met flink wat ijsblokjes.
  2. Snijd de limoenen door de helft en knijp ze één helft uit boven het glas. Bewaar de halve limoenen, want die kun je gebruiken voor garnering.
  3. Schenk de wodka erbij met ½ theelepel Angostura (je kan eventueel meer doen, ligt eraan hoe erg je van de bittere smaak houdt). 
  4. Vul aan met het gemberbier en roer even goed door elkaar. Garneer eventueel met een partje limoen of de uitgeknepen limoen. Cheers! 

Over de auteur

Lisa Haenen

Lisa Haenen

Lisa is een echte foodie uit Maastricht en geniet dan ook met volle teugen van het bourgondische leven. Ze gaat het liefst elke week uiteten of gezellig borrelen met vrienden, maar ze is ook vaak in de keuken te vinden om de lekkerste gerechten op tafel te zetten. Elke vrijdag deelt ze op Your Daily Life een nieuw recept. Voor ontbijt, lunch, diner en bij de borrel, kortom voor ieder wat wils!

Geen reacties

elrow ade

Elrow keert terug naar ADE

Na de bekendmaking van de eerste uitverkochte editie van elrow Town Festival Amsterdam – wat plaatsvindt op zaterdag 8 september – maakt de organisatie bekend ...