Mitu’s Food: Vegan Turkse pizza met kebab

0
pizza kebab

Een perfect weekend maaltje dit keer: vegan Turkse pizza met kebab. Van top tot teen eet je plantaardig – zonder dat je het merkt. Je gaat smullen van de Turkse pizza en de kebab. Alles smaakt zo lekker en als the real deal. Als jij nog niet zo vaak plantaardig eet – maar dit wel een keer wilt doen: dit is het ideale moment. 

Niet veel werk

Het enige wat je echt zelf moet doen voor deze lekkere hap is de kipstuckjes van Vivera omtoveren tot kebab. Dat doe je door ze op een bepaalde manier te snijden, kruiden en te bakken. Verder maak je een makkelijk knoflooksausje maken en wat rauwe rode kool aansnijden. De combinatie van dit alles is zooo lekker, zonder te overdrijven. Nog wat komkommer en tomaat erbij en je bent klaar. Ik ben echt een grote eter, maar 1 Turkse pizza deed het toch wel voor mij. Je kunt er dus voor kiezen om voor 2 per persoon te gaan. 

Ingrediënten

•     1 pak vegetarische Turkse pizza's – Albert Heijn

•     1 pak plantaardige kipstuckjes van het merk Vivera

•     1 of 2 tomaten in partjes gesneden

•     kwart komkommer in plakjes gesneden

Voor het kruiden van de kipstuckjes:

•     1 theelepel paprikapoeder

•     1 theelepel uienpoeder

•     1 theelepel knoflookpoeder

•     1 theelepel komijnpoeder

•     zonnebloemolie om mee te bakken

Voor de zelfgemaakte knoflooksaus:

•     5 eetlepels sojakwart van Alpro Go On

•     1 eetlepel Mayolijn van remia (vegan mayo)

•     1 theelepel knoflookpoeder

•     1 theelepel uienpoeder

•     2 eetlepel citroensap

•     rauwe rode kool zelf fijngesneden of kant en klaar

Bereiding

1. Pak een kipstuckje en snijd deze in dunne, rechthoekige plakken net zoals bij kebab. Doe dit met alle kipstukcjes en bak ze vervolgens in alle aangegeven specerijen, zout en peper. De        kebakstukjes worden lekker mals en zacht. 

2.    Snijd de rode kool aan zodat het slierten/repen worden. Was de kool.

3.    Doe de Turkse pizza’s in de oven. Op de verpakking staat de aangegeven tijd.

4.    Maak de knoflooksaus en meng dit door de rode kool.

5.    Snijd tot slot nog de komkommer en tomaat.

6.    Haal de pizza’s uit de oven en beleg met alles, een voor een. Rol de pizza’s voorzichtig op en prik eventueel een saté prikker in het midden om te voorkomen dat de pizzarol open klapt.

Wil je meer recepten van Mitu bekijken? Op haar blog vind je lekkere en gezonde recepten voor ontbijt, lunch, diner, toetjes en snacks!

Over de auteur

Mitu Zaman

Mitu Zaman

Mitu Zaman uit Zwolle is foodblogger en maakt de meest lekkere en originele vegan-recepten. Elke vrijdag deelt ze op Your Daily Life een nieuw recept. Van ontbijt, lunch tot diner.

Geen reacties