Mitu’s Food: Healthy Spicy Kapsalon

0
kapsalon

Het is bijna weekend en daar hoort toch echt comfort food bij. Met deze spicy kapsalon ga je perfect het weekend in. Net zo lekker als je gewend bent, maar net iets verantwoorder voor je lichaam. Win-win dus. 

Wat maakt deze kapsalon zo lekker? De pittige falafelballetjes én zoete aardappelfrietjes. Die twee smaken heerlijk bij elkaar, bovendien is het voedzamer dan kebab en gewone frietjes. Voor de rest is deze kapsalon lekker sauzig en kazig, precies zoals een kapsalon hoort te zijn. Zelf maak ik het met vegan gerapstekaas en vegan mayo, super lekker. Maar hier kun je zelf natuurlijk een andere invulling aangeven. Ik raad je in ieder geval dit recept aan. 

Recept spicy kapsalon voor 2 personen (let op: erg vullend)

Ingrediënten:

• 3/4 zoete aardappelen per persoon
• Spicy falafelballen van Garden Gourmet bij Albert Heijn, balletjes
door de helft gesneden
• Vegan geraspte kaas van Wilmersburger (Jumbo)
• Zout
• Chilivlokken
• Olijfolie
• 1 Rode ui in dunne repen
• 2 Knoflookteentjes, in dunne plakjes gesneden
• 1 Tomaat in 8 partjes gesneden
• 1 (gele) Paprika in dunne repen
• IJsbergsla
• 1 Wortel grof geraspt
• Sambal
• Mayolijn van Remia (elke supermarkt)

Bereiding:

– Was de zoete aardappelen grondig. Snijd de aardappel vervolgens in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken vervolgens in een paar dunnere plakken tot frietjes.
– Pak een ovenschaal en vet deze in met olijfolie. Leg de frieten erin en bestrijk deze vervolgens met een kwastje met olijfolie. Strooi er zout en veel chillivlokken overheen. Zet nu in de oven op ongeveer 190/200 graden voor 15-20 minuten. Controleer af en toe of de oventemperatuur niet te hoog staat. De bedoeling is wel dat de frietjes redelijk knapperig worden, anders zijn ze net iets te zacht in de kapsalon. Zet daarom de oven in het begin op hoge temperatuur en houd het in de gaten.
– Doe ondertussen al het snijwerk, zoals hiervoor aangegeven.
– Haal nu de ovenschaal uit de oven en bestrooi het geheel met wat zout, de knoflookplakjes, rode ui en geraspte kaas. Doe de schaal weer terug in de oven voor zo’n 10 minuten. De temperatuur mag terug naar 180 graden of lager.
– Haal de ovenschaal er weer uit en beleg met de falafelballetjes, geraspte kaas, tomaten partjes en paprikarepen. Prik in de frietjes om te checken of ze al bijna gaar worden. Als het goed is heb je nu nog zo’n 10-15 minuten nodig. Houd het even in de gaten.

Serveer op een bord en bestrooi met ijsbergsla, wortel en een mix vansambal en mayolijn (mayonaise).

Meer recepten van Mitu Meatless Food vind je op haar website en natuurlijk op haar Instagram. 

Over de auteur

Anne Tonen

Anne Tonen

Anne Tonen is de founder & owner van Your Daily Life. Ze gaat het liefst elke dag uit eten, is een enorme wijnliefhebber en houdt van een goed feestje. Verder is ze ontzettend nieuwsgierig en gaat ze graag in gesprek met mensen met bijzondere, inspirerende of ontroerende verhalen.

Geen reacties

eieren hoofd

Faye’s recept: Guacamole eieren

Ben je dol op eieren en avocado? Then you will definitely love this one! Je ziet vaak de standaard gevulde eieren voorbijkomen op een verjaardag, ...