Mitu’s Food: Gewokte Spinazie

0
spinazie

Vandaag geef ik jullie een makkelijk, gezond én smakelijk recept: gewokte spinazie. Als je van spinazie houdt, dan gaat dit recept zeker in de smaak vallen.

Mama’s stijl

Dit is hoe mijn moeder altijd spinazie maakte: simpel en subtiel, maar wel gewokt. Er gaan geen speciale specerijen in, geen poespas. De smaken
zijn simpel: knoflook, pepertje, wat zout. Maar door het wokken van de spinazie trekken deze simpele smaken goed in waardoor je toch een smakenexplosie ervaart. En dat op zo'n makkelijke manier. De broccoli is heerlijk erbij en dus van toegevoegde waarde. Beide groenten gaan erg
goed samen in dit recept.

Gezond

Voor de bewuste eters onder ons is dit ook nog eens een gezond maaltje. Gezonde granen door de zilvervliesrijst en een dikke portie lekkere
groenten. Zo bevat spinazie een goede hoeveelheid mineralen als ijzer, kalium, magnesium en calcium. Daarnaast zijn de vitamientjes B, K en
betacaroteen vertegenwoordigd. Betacaroteen wordt in het lichaam omgezet naar Vitamine A wat bijdraagt aan een gezonde en stralende huid.
Broccoli draagt verder bij aan een goede portie vitamine C en bevat veel anti-oxidanten. Niet alleen lekker dus, maar goed voor je lijf.

Benodigdheden:

Stoompan of gewone pan
Wokpan
Vijzel of knoflookperser

Ingrediënten voor 2 personen

* 400 gram spinazie
* Halve broccoli, gestoomd of gekookt
* 1 grote ui in repen gesneden
* 5 Teentjes knoflook, geperst met een knoflookperser of gestampt in een
vijzel
* Zout
* 3 Rawit pepers of een Spaanse peper
* Gekookte biologische zilvervliesrijst
* Een handvol gefruite uitjes per persoon

Bereiding

* Kook de zilvervliesrijst volgens instructies op de verpakking. De rijst duurt wat langer dan de broccoli en spinazie: die hebben ongeveer 10 minuten nodig.
* Zet de broccoli aan de kook of stoom in een stoompan.
* Prik met een vork gaatjes in de rawitpepers. Prik er goed wat gaatjes in, anders merk je niets van het pittige. Als je voor een Spaanse peper gaat, zou ik de peper wel open snijden – met of zonder zaadjes. Ik snijd in dit gerecht trouwens wel altijd een halve rawitpeper open – ik houd
van lekker scherp.
* Wok de uien, knoflook en pepers met kokos- of zonnebloemolie in een wokpan. Voeg na een minuut de spinazie toe en roer regelmatig. Wok tot
de spinazie is geslonken. Dit duurt slechts 10 minuten.
* Serveer de rijst met wat gefruite uitjes en de gewokte groenten met broccoli.

Meer recepten van Mitu Meatless Food vind je op haar website en natuurlijk op haar Instagram.

Over de auteur

Mitu Zaman

Mitu Zaman

Mitu Zaman uit Zwolle is foodblogger en maakt de meest lekkere en originele vegan-recepten. Elke vrijdag deelt ze op Your Daily Life een nieuw recept. Van ontbijt, lunch tot diner.

Geen reacties