6 x festivals om de winter door te komen

0
festivals

De zomer én het festivalseizoen zijn alweer een tijdje achter de rug, maar niet getreurd. Ook in de winter zijn er een paar hele toffe festivalletjes die je zeker niet wilt missen. 

thuishaven

Wintercircus

Datum: Vanaf 18 november wekelijks op zondag en soms op zaterdag
Tijdstip: 13.00 tot 23.00 uur
Locatie: Thuishaven, Amsterdam
Genre: House & Techno
Line up: zie Facebook
Leuk om te weten: Van december tot en met maart kun je je weekend weer in stijl afsluiten bij het Thuishaven Wintercircus. De locatie, acts en ballonnen laten je voor een paar uur vergeten dat het buiten donker, grijs en koud is. Kaarten voor deze feestjes zijn vaak snel uitverkocht, dus wees er op tijd bij.

valhalla

Valhalla Festival 2018

Datum: Zaterdag 22 december
Tijdstip: 22.30 tot 7.00 uur
Locatie: RAI, Amsterdam
Website: www.valhallafestival.nl
Genre: House, Techno, R&B, HipHop
Line up: zie Facebook
Leuk om te weten: Valhalla Festival staat bekend om zijn kleurrijke en overweldigende decors waar de bezoekers ondergedompeld worden in de welbekende Valhalla circusacts, randprogrammering, verdeeld over meerdere grote zalen. De voorgaande jaren werd er alleen techno en house gedraaid maar sinds dit jaar zijn er ook hiphop en urbanartiesten toegevoegd aan de line-up. 

foto: @[232306510283671:tomdomscom]

foto: @[232306510283671:tomdomscom]

Sneeuwbal Winterfestival 2019

Datum: Zaterdag 26 januari
Tijdstip: 14.00 tot 23.00 uur
Locatie: Utrecht
Genre: House, Techno, Deephouse, Techhouse
Line up: Zie Facebook 
Leuk om te weten:  Ook in Utrecht wordt de winter op feestelijke wijze gevierd met alweer de zesde editie van het Sneeuwbal Winterfesitval. In vijf verschillende verwarmde area’s wordt het koudste seizoen met een flinke korrel zout genomen. Op dit festival kan het niet gek genoeg: van keiharde techno tot denderende house en speciaal voor de echte winterliefhebbers is er Brätwurst en Glühwein. 

mystic winter

Mystic Winter Garden 2019

Datum: Zaterdag 2 februari
Tijdstip: 13.00 tot 23.00 uur
Locatie: Thuishaven, Amsterdam
Genre: House, Techno, R&B, HipHop
Line up: zie Facebook
Leuk om te weten: Voor de tweede keer organiseert Mystic Garden, dat normaal gesproken elk jaar in de zomer plaatsvindt, een wintereditie. Zoals je van Mystic Garden kunt verwachten zal het in ieder geval een sprookjesachtig feest worden. Koud zul je het trouwens niet krijgen want over het hele terrein vind je verwarmde tenten. 

paradigm

Paradigm x ZeeZout Winter Parade 2019

Datum: Zaterdag 9 februari
Tijdstip: 14.00 tot 00.00 uur
Locatie: Het Zeefgebouw, Groningen
Genre: House & Techno
Line up: zie Facebook
Leuk om te weten: Paradigm en ZeeZout hebben de handen ineengeslagen en organiseren voor het eerst samen een winters festival in het Zeefgebouw. Veel is er nog niet bekend, maar de organisatie kennende gaat het gegarandeerd een goed feestje worden. 

Overwinteren

Datum: Zaterdag 23 februari
Tijdstip: 12.00 tot 23.00 uur
Locatie:  Riekerhaven, Amsterdam
Genre: House, Techno, Hitjes, Disco, Deephouse
Line up: zie Facebook
Leuk om te weten: De Riekerhaven wordt met Overwinteren voor het eerst omgetoverd tot een winters festival waar je echt allerlei muziekstijlen vindt, kan verdwalen tussen de kraampjes op de wintermarkt en kunt dansen in een iglo stage of bij het chalet podium. 

Over de auteur

Anne Tonen

Anne Tonen

Anne Tonen is de founder & owner van Your Daily Life. Ze gaat het liefst elke dag uit eten, is een enorme wijnliefhebber en houdt van een goed feestje. Verder is ze ontzettend nieuwsgierig en gaat ze graag in gesprek met mensen met bijzondere, inspirerende of ontroerende verhalen.

Geen reacties