Gebakken camembert uit de oven

0
camembert

Dit is echt het ideale borrelrecept voor tijdens deze regenachtige en koude herfstdagen: gebakken camembert uit de oven met zongedroogde tomaatjes, tijm en lekker veel knoflook. Denk maar niet aan alle calorieën die erin zitten, maar geniet gewoon lekker van de heerlijke gesmolten kaas. Want, kom op, wie houdt nou niet van gesmolten kaas? Serveer er wat rustiek stokbrood bij of wat toastjes en dippen maar. Je kan in plaats van zongedroogde tomaatjes ook wat walnoten en honing gebruiken. 

Wat heb je nodig?

 • 1 camembert 
 • 4 à 5 zongedroogde tomaatjes 
 • 2 takjes verse tijm 
 • 2 teentjes knoflook 
 • Truffelolie
 • Lekkere vers stokbrood of toastjes
 • Rond ovenschaaltje voor de camembert

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 190 graden. 
 2. Vet het ovenschaaltje in met wat truffelolie en leg de camembert erin. 
 3. Maak snedes van ca. 2 cm in de bovenkant van de camembert. 
 4. Hak de knoflook en de zongedroogde tomaatjes fijn en meng met de tijm. Verdeel het mengsel over de camembert.
 5. Bak de camembert ca. 15 minuten in de oven. Let op, soms moet je de camembert nog even iets langer laten bakken in de oven. De camembert is precies goed wanneer hij aan de binnenkant helemaal gesmolten is en een beetje bubbelt aan de bovenkant. 

Meer recepten van Lisa vind je op haar eigen blog: Mangiare By Lisa of volg Lisa op Instagram

Over de auteur

Lisa Haenen

Lisa Haenen

Lisa is een echte foodie uit Maastricht en geniet dan ook met volle teugen van het bourgondische leven. Ze gaat het liefst elke week uiteten of gezellig borrelen met vrienden, maar ze is ook vaak in de keuken te vinden om de lekkerste gerechten op tafel te zetten. Elke vrijdag deelt ze op Your Daily Life een nieuw recept. Voor ontbijt, lunch, diner en bij de borrel, kortom voor ieder wat wils!

Geen reacties