Faye’s recept: Vegetarische Stamppot

0
Hoofd stamppot

We letten tegenwoordig allemaal op wat we eten. Hoeveel suikers ergens inzit, of het ons dik maakt, maar ook over waar ons eten vandaag komt. Met als gevolg dat sommige mensen over gaan op bijvoorbeeld een ‘vegan lifestyle’. Of in ieder geval proberen te minderen met vlees en vis. Niks mis mee, want er zijn genoeg lekkere recepten, zoals deze fijne rucola stamppot bijvoorbeeld.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

Ingrediënten
– 1 flespompoen
– 4 zoete aardappelen
– 1 zak rucola 
– 1 rode paprika
– ½ courgette
– 2tl gemberpuree
– 2 tl knoflookpuree
– Basilicum olijfolie
– Balsamico stroop 
– Peper en zout naar keuze

2e foto stamppotBereiding
Schil de pompoen en zoete aardappel en snijd ze in grove stukken. Kook de zoete aardappel en pompoen eerst beetgaar om het vervolgens te bakken in een wokpan samen met wat basilicum olijfolie, de gember en knoflook. Hak het met een spatel goed fijn en laat het op laag vuur een beetje bakken. 

Ondertussen snijd je de paprika en courgette in kleine stukjes en mix je dit met de rucola en wat balsamico stroop. 

Als de zoete aardappel en pompoen mix goed gaar is, prak je het goed fijn en serveer je dit op een bord met de rucola sla. 

Meer recepten van onze foodblogger Faye vind je op haar Instagram en Facebookpagina en natuurlijk op YourDailyLife onder 'recepten'. 

Over de auteur

Anne Tonen

Anne Tonen

Anne Tonen is de founder & owner van Your Daily Life. Ze gaat het liefst elke dag uit eten, is een enorme wijnliefhebber en houdt van een goed feestje. Verder is ze ontzettend nieuwsgierig en gaat ze graag in gesprek met mensen met bijzondere, inspirerende of ontroerende verhalen.

Geen reacties

_MG_8345

4 x uit eten in Haarlem

Wij zijn een beetje verliefd op Haarlem, de stad die vaak wordt gezien als 'klein Amsterdam'. Een ding hebben de twee steden in ieder geval met ...