De tien beste terrassen van Amsterdam

0
hotel hopp overwview

De zon laat zien eindelijk weer zien, de temperaturen stijgen en dat betekent natuurlijk dat we meteen uit werk het terras op gaan. Omdat het in Amsterdam stikt van de terrasjes hebben wij speciaal voor jou de tien fijnste en meest zonnige terrassen van Amsterdam op een rij gezet. 

cafe cook

Café Cook

Van dit lijstje behoort Café Cook tot een van onze favorieten. Als je het niet kent, kom je er ook niet langs aangezien het een beetje verstopt zit in de Baarsjes. Een groot voordeel, want daarom is er altijd wel een plekje te vinden op dit fijne terras waar je de hele dag zon hebt.

Adres: James Cookstraat 2, Amsterdam

Credit: Bar Kantoor

Credit: Bar Kantoor

Bar Kantoor

Bar Kantoor is onze favoriete nieuwste hotspot in het Westerpark en heeft een lekker ruim terras waar je de hele dag in de zon kunt zitten. Je kunt hier heerlijke wijntjes en cocktails drinken en de kaart is lekker uitgebreid en voor ieder wat wils. Erg fijn is dat het personeel ontzettend vriendelijk is en zoals je weet is dat nogal zeldzaam in onze hoofdstad. 

Adres: Haarlemmerweg 8, Amsterdam

Café Restaurant Amsterdam

Al eerder schreven we dat ze bij Cafe Restaurant Amsterdam de lekkerste fruit des mer en frietjes serveren. Maar Café Restaurant Amsterdam heeft ook een heel knus en intiem terras aan het water. De perfecte plek voor een zwoele zomeravond met je lover. Wil je verzekerd zijn van een plekje? Reserveer dan op tijd een plekje. 

Adres: Watertorenplein 6, Amsterdam

buurtboerderij

De Buurtboerderij

Ben je de drukte van de stad even zat? De Buurtboerderij in het Westerpark is de ideale plek om even bij te komen. In een gigantische tuin vol stoeltjes, zitzakken en bankjes kun je hier genieten van een koud biertje, een heerlijk belegd broodje of een lekkere pannenkoek. Bijkomend voordeel: alles is hier spotgoedkoop. 

Adres: Spaarndammerdijk 319, Amsterdam

mossel en gin

Mossel & Gin

Er zijn in Amsterdam weinig restaurants met zulk vriendelijk personeel als bij Mossel & Gin. Maar dat is niet de enige reden waarom wij hier regelmatig komen. Het restaurant heeft namelijk een ruim en gezellig terras waar je altijd een plekje kan vinden en waar je de lekkerste gin tonics van de stad drinkt.

Adres: Gosschalklaan12, Amsterdam

hotel hopp overwview

Rooftopbar HOPP Amsterdam

Op de achtste verdieping van Hotel Casa vind je de de nieuwste bierhotspot HOPP. Bij HOPP drink je heerlijke (speciaal)bieren van lokale en vaak onbekende bierbrouwers. Naast lekker bier, goede happen en een prachtig uitzicht over Amsteram Oost is het terras ook heel knus en lekker groen ingericht. De perfecte plek wanneer je de drukte van de stad even wilt ontvluchten. 

Adres: Eerste Ringdijksstraat 4, Amsterdam

ton ton club

TonTon Club

Bij de TonTonClub in het Westerpark heb je bijna de hele dag zon. Het terras is ruim, de Japanse borrelhapjes zijn verslavend lekker en tussen de hapjes en borrels door kun je ook nog eens je favoriete spelletjes van vroeger spelen. 

Adres: Polonceaukade 27, Amsterdam

pikoteo

Pikoteo

Het Spaanse tapas-restaurant in de Spaarndammerbuurt heeft een hele grote en gezellige serre waarvan de glazen pui helemaal open kan. Als het even wat minder mooi weer is zit je hier dus ook heel fijn. Schijnt de zon wel flink, dan zit er aan de overkant van de straat nog een extra ruim terras aan de gracht. Eten doe je hier trouwens ook erg goed. 

Adres: Houtmankade 9, Amsterdam

bret am

Bret

Bret zit gevestigd in een knalrode container pal naast station Sloterdijk. Zowel beneden als boven op het dak is het terras ruim en gezellig ingericht met picknicktafels. Bij Bret kun je lekker lunchen, maar ze staan vooral bekend om hun uitgebreide bierkaart. Tip: de vrijmibo's bij Bret zijn altijd erg gezellig.

Adres: Orlyplein 76, Amsterdam

ceuvel

Cafe de Ceuvel 

Heerlijk plekje aan het water waar je op een ruim terras van een vakantie in eigen land kan genieten. Zo kun je op een relaxte stoel aan een tafeltje zitten, op de steiger of in van de bootjes die in het water liggen. Leuk om te weten: Cafe de Ceuvel is volledig gemaakt van gerecyclede materialen. 

 Adres: Korte Papaverweg 4, Amsterdam

Over de auteur

Anne Tonen

Anne Tonen

Anne Tonen is de founder & owner van Your Daily Life. Ze gaat het liefst elke dag uit eten, is een enorme wijnliefhebber en houdt van een goed feestje. Verder is ze ontzettend nieuwsgierig en gaat ze graag in gesprek met mensen met bijzondere, inspirerende of ontroerende verhalen.

Geen reacties