Christmas cocktail met gin, granaatappelsap en cranberry’s

0
cocktials

Ieder jaar kook ik met mijn schoonfamilie de lekkerste gerechten tijdens de feestdagen. Vorig jaar had ik samen met mijn vriend de taak op me om een heerlijk aperitief te bedenken met een amuse. Wij maakten deze Christmas Cocktail van gin, granaatappelsap en cranberry’s. Door het randje van poedersuiker en de takjes rozemarijn ziet dit drankje er feestelijk uit en is het perfect om te serveren tijdens de feestdagen.  

Wat heb je nodig?

(voor 2 cocktails) 

  • 30 ml gin
  • 200 ml Crystal Clear cranberry-limoen 
  • 30 ml granaatappelsap 
  • Takjes verse rozemarijn 
  • Poedersuiker 
  • IJsblokjes 
  • Verse cranberry’s of uit de diepvries 
  • Evt. een cocktailshaker 

cocktails 1

Bereidingswijze

  1. Shake de gin, Crystal Clear, het granaatappelsap en een handje ijsblokjes in een cocktailshaker. 
  2. Strooi wat poedersuiker op een plat bord, maak de randen van de glazen nat door wat water op een vinger te doen en deze langs de randen te strijken. Draai de randen van het cocktailglas in de poedersuiker, zodat er een mooi randje van poedersuiker ontstaat.
  3. Vul de glazen met een handje cranberry’s en 2 à 3 ijsblokjes per glas. 
  4. Schenk de cocktailmix in de glazen en garneer met een takje rozemarijn. 

Ik gebruikte voor deze cocktail margarita cocktailglazen, mocht je andere glazen gebruiken let er dan op dat je eventueel meer of wat minder van de ingrediënten nodig zult hebben. 

Meer recepten van Lisa vind je op haar eigen blog: Mangiare By Lisa of volg Lisa op Instagram

Over de auteur

Lisa Haenen

Lisa Haenen

Lisa is een echte foodie uit Maastricht en geniet dan ook met volle teugen van het bourgondische leven. Ze gaat het liefst elke week uiteten of gezellig borrelen met vrienden, maar ze is ook vaak in de keuken te vinden om de lekkerste gerechten op tafel te zetten. Elke vrijdag deelt ze op Your Daily Life een nieuw recept. Voor ontbijt, lunch, diner en bij de borrel, kortom voor ieder wat wils!

Geen reacties