Brownies met Baileys en witte chocolade

0
brownies 2

Na het succes van de Limoncello cookies, besloot ik om nog een lekker sweet treat te maken in combinatie met een lekker drankje. Ditmaal: brownies met Baileys en witte chocolade. Dit is echt pure verwennerij voor de chocoladeliefhebbers onder ons. Heerlijk smeuïge brownies met een lichte nasmaak van Baileys. Ga je voor de ultieme chocolade verwennerij? Warm de brownies dan nog even een paar minuten op in de oven en serveer ze met een bolletje hazelnoot of karamelijs. 

Wat heb je nodig?

(voor 12 brownies)

  • 130 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 50 gram cacaopoeder 
  • 55 gram chocolade druppels 
  • 60 gram ongezouten roomboter 
  • 80 ml Baileys 
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract (Dr.Oetker) 
  • Halve theelepel baking soda (Dr.Oetker) 
  • Halve theelepel zout 

Bereidingswijze

  1. Meng bloem, baking soda en het zout goed door elkaar in een grote kom. 
  2. Smelt de roomboter en de chocoladedruppels in een steelpan op middelhoog vuur. Laat even afkoelen. 
  3. Voeg de suiker, eieren, Baileys en het vanille-extract toe aan het chocolademengsel. Verhit nog even kort op middelhoog vuur zodat alle ingrediënten goed met elkaar mengen. 
  4. Voeg het mengsel toe aan het mengsel van bloem, baking soda en zout. 
  5. Schenk het brownie mengsel in een rechthoekige bakvorm (lengte ca. 23 cm). 
  6. Bak 20-25 minuten in de oven en laat daarna afkoelen. 
  7. Smelt de witte chocolade in de magnetron of au bain-marie en sprenkel over de brownies. Laat daarna nog even goed afkoelen in de koelkast, zodat de witte chocolade een beetje hard wordt. 

Meer recepten van Lisa vind je op haar eigen blog: Mangiare By Lisa of volg Lisa op Instagram

 

Over de auteur

Lisa Haenen

Lisa Haenen

Lisa is een echte foodie uit Maastricht en geniet dan ook met volle teugen van het bourgondische leven. Ze gaat het liefst elke week uiteten of gezellig borrelen met vrienden, maar ze is ook vaak in de keuken te vinden om de lekkerste gerechten op tafel te zetten. Elke vrijdag deelt ze op Your Daily Life een nieuw recept. Voor ontbijt, lunch, diner en bij de borrel, kortom voor ieder wat wils!

Geen reacties

Schermafbeelding 2017-01-12 om 13.03.58

Faye’s recept: Pasteitjes

Bladerdeeg link je niet direct aan verantwoord eten. Ik ga nu ook zeker niet zeggen dat dit recept de hashtag 'healthy' verdiend, maar het is zeker ...