9 x de leukste festivals die je deze zomer niet mag missen

1
Paradigm

Het leukste seizoen van het jaar staat voor de deur en daarmee bedoelen we het natuurlijk het festivalseizoen! Van eind maart tot half september heb je elke week enorm veel keuze uit verschillende festivals, zowel nieuwe als oude vertrouwde feestjes. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je met al die festivals, die als paddenstoelen uit de grond groeien, geen overzicht meer hebt, helpen wij je graag een handje. In dit artikel lees je dan ook onze favoriete festivals die je deze lente/zomer absoluut niet mag en wilt missen.

Schermafbeelding 2018-03-11 om 09.12.12

Georgie's Wundergarten 
Datum: 7 juli
Locatie: Riekerhaven, Amsterdam
Website: Facebook-event
Line up: De line-up wordt zoals elke editie bewust geheim gehouden 
Leuk om te weten: Helaas mag dit fanatastische festival niet meer plaatsvinden in het magische dorpje Ruigoord. Afgelopen winter verhuisde Georgies naar een andere locatie. Dat was voor de vaste Georgies-bezoeker even wennen maar ondanks dat het niet meer in Ruigoord plaatsvond, wist de organisatie er net als altijd een te gek feest van te maken. Bij dit feestje draait het om oprecht en echt samenzijn en dat betekent dat de sfeer op Georgies altijd ontzettend goed is. 

Credit: Dennis Bouman

Credit: Dennis Bouman

Milkshake Festival
Datum: 27 – 30 juli
Locatie: Westerpark, Amsterdam
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Op een van de vrolijkste festivals van het jaar kun je dit jaar voor het eerst blijven overnachten zodat je echt niks meer hoeft te missen van alle gezelligheid en vrolijkheid. Milkshake is een festival waarbij iedereen welkom, waar je volledig jezelf kunt en het dus niet uitmaakt hoe je eruit ziet. Het festival wilt laten zien dat muzieksmaak en kledingkeuze helemaal los staan van seksualiteit. 

dekmantel

Dekmantel Festival 
Datum: 1 – 5 augustus
Locatie: Amsterdamse Bos, Amsterdam
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: In het Amsterdamse Bos en op nog vijf andere locaties in Amsterdam vindt alweer de zesde editie van het populaire Dekmantel Festival plaats. Tussendoor hoef je niet naar huis, want van woensdag t/m zondag kun je blijven logeren op de bijbehorende camping. De organisatie zorgt elk jaar voor de meest creatieve en invloedrijke acts in de house- en techno-scene. In plaats van de laatste hits te spelen, moedigt het festival zijn acts aan om nieuwe muziek te laten horen. 

Credit: Paradigm

Credit: Paradigm

Paradigm Festival
Datum: 10 t/m 13 augustus
Locatie: Groningen
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Het leukste festival van het Noorden is natuurlijk Paradigm Festival. Dit festival is groot, maar tegelijkertijd ook erg intiem, duurzaam en de organisatie weet ook dit jaar weer een diverse groep van elektronische acts samen te stellen. Verder is er veel aandacht voor kunst en creativiteit, is de sfeer ontzettend goed en kun je, als je er niet genoeg van kunt krijgen, gezellig blijven logeren op de camping. 

 

Credit: Kirsten van Santen

Credit: Kirsten van Santen

Strafwerk
Datum: 18 augustus
Locatie: Blijburg aan Zee
Website: Facebook-event
Line up: Onder anderen: Maceo Plex, Joris Voorn, Kölsch en Maya Jane Coles 
Leuk om te weten: Strafwerk staat bekend om de altijd keiharde line-up van internationale, nationale en lokale acts. Zoals elke zomer vindt dit fijne festival plaats op Blijburg aan Zee, een van onze favoriete festivallocaties want er is strand, 'zee' en hopelijk ook zon! Mag je zeker niet missen. 

 

valtifest

Valtifest
Datum: 1 september
Locatie: Thuishaven, Amsterdam
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Valtifest verhuisde vorig jaar van de NDSM-werf naar Thuishaven. Veel feestgangers waren een beetje huiverig voor deze verandering van locatie, maar wij kunnen met zekerheid zeggen dat dit een van de leukste edities tot nu was! Het terrein van Thuishaven is veel knusser en intiemer wat perfect past bij de ontzettend gezellige ons-kent-ons sfeer die bij Valtifest hangt. Zoals elk jaar heeft Valtifest een thema, waarbij je verkleed moet gaan. Welk thema dat is, wordt later dit jaar bekend gemaakt.  

elrow

Elrow Town Festival
Datum: 8 september
Locatie: NDSM-werf, Amsterdam
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Het wereldberoemde, kleurrijke Spaanse festival Elrow strijkt voor het eerst neer in Nederland en daar worden wij, en jij, heel erg vrolijk van. Dit festival staat namelijk in het teken van gekke acts, bizarre decorstukken, kostuums en confetti. "Een grote fantasiewereld", zo omschrijft de organisatie het event. Verwacht dus veel kleur, vrolijkheid en natuurlijk de lekkerste techno, techhouse en house muziek.

zeezout festival1

ZeeZout Festival
Datum: 8 september
Locatie: Blijburg aan Zee, Amsterdam
Website: Facebook-event
Line up: onder anderen: Carista, Mall Grab, Midland, Optimo b2b Job Jobse
Leuk om te weten: ZeeZout, een van onze favoriete festivals van het jaar, vindt dit jaar voor de derde keer plaats op het strand van Blijburg. Op dit festival draait het om sterk Nederlands talent en opvallende internationale artiesten. De organisatie houdt van intimiteit en daarom is er een maximale capaciteit van 1500 mensen. We love it!

into the woods

Into the Woods
Datum: 14 & 15 september
Locatie: Amersfoort
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Het festivalseizoen sluiten we zoals elk jaar af op Into the Woods, waar het decor prachtig en sprookjesachtig is.  Met indrukwekkende stage opstellingen geeft dit festival je een onwerkelijk gevoel waardoor alle feestgangers zich volledig laten gaan en simpelweg van de muziek genieten. Zoals de naam al doet vermoeden vindt deze afsluiter van het seizoen midden in de bossen plaats. 

Over de auteur

Anne Tonen

Anne Tonen

Anne Tonen is de founder & owner van Your Daily Life. Ze gaat het liefst elke dag uit eten, is een enorme wijnliefhebber en houdt van een goed feestje. Verder is ze ontzettend nieuwsgierig en gaat ze graag in gesprek met mensen met bijzondere, inspirerende of ontroerende verhalen.

Plaats een nieuw bericht