6 x restaurants in Amsterdam voor Valentijnsdag

0
c amsterdam

Groot fan zijn wij niet van deze dag, maar Valentijnsdag is natuurlijk wel een goed excuus om uitgebreid te dineren en te borrelen. Met je lover of als je single bent met je vriendinnen en vrienden. Waar je dan naar toe moet? Dat lees je in ons Valentijnslijstje!

170318_Hennequin-To_0019-1 (1)

Hennequin & TO

Bij een avondje met je lover hoort een goed glas champagne, tenminste als je daar van houdt. Daarom is Hennequin & TO wat ons betreft de perfecte Valentijnsspot. Bij dit pas geopende restaurant word je flink in de watten gelegd, staan er twee ontzettend leuke en gezellige mannen achter de bar, drink je verschillende soorten bubbels voor een goede prijs en eet je heerlijke gerechten uit de Franse keuken. Bestel vooraf oesters, als hoofd hertenbiefstuk of de steak tartaar en sluit af met een lekker kaasplankje. Nog leuker is om je door de chef te laten verrassen! 

Adres: Ferdinand Bolstraat 26, Amsterdam
Reserveren: www.hennequinto.com

c am 1

C Amsterdam

Restaurant C Amsterdam is een van onze favoriete restaurants in Amsterdam. Hier is alles tot in de puntjes verzorgd en eet je voor een betaalbare prijs fantastisch lekker. Bij C wordt onderscheid gemaakt tussen gerechten tussen de 0 en 200 graden en proef je tijdens elke gang (3 tot 5 gangen) gerechten op verschillende temperaturen. Mocht je Valentijnsdag hier gaan vieren, dan kun je rekenen op een lange avond tafelen vol verrassende gerechten, wijnen van top kwaliteit en de lekkerste cocktails, geshaked door een van de beste bartenders van Nederland.

Adres: Wibautstraat 125, Amsterdam
Reserveren: c.amsterdam

pianeta-terra-iterieur-2

Pianeta Terra

Wij zijn dol op de Italiaanse keuken en bij Pianeta Terra in het centrum krijg je het gevoel dat je echt even in Italië op vakantie bent. Hier eet je geen pizza's maar authentieke Italiaanse gerechten zoals je die in Italië kunt verwachten. Op het menu vind je veel natuurlijke wijnen, verschillende vlees- en visgerechten en de lekkerste tortellini ooit. Smullen! 

Adres: Beulingstraat 7, Amsterdam
Reserveren: www.pianetaterra.nl

bocas

Boca's

Wil je het een beetje laagdrempelig en goedkoop houden? Bij Boca's, waarover je ons al vaak hebt gehoord, deel je borrelplanken met heel veel lekkers erop. Je hebt de keuze uit een vis, vega of een vleesplank maar een combi kan natuurlijk ook. Verder hebben ze hier een goede wijn- en bierkaart, draaien ze hier lekker hitjes van vroeger en is het een ideale plek om lekker lang te blijven naborrelen. 

Adres: Westerstraat 30, Amsterdam
Reserveren: www.bar-bocas.nl

Credit: KU Kitchen & Bar

Credit: KU Kitchen & Bar

KU

Sushi is altijd een goed idee en al helemaal bij KU want daar zijn de rolls en de sashimi ontzettend verslavend. Mocht je lover niet van sushi houden, dan staan er nog genoeg andere lekkere Japanse hapjes op de kaart. Bestel naast al het lekkers ook een aantal cocktails van de kaart want bij KU weten ze als geen ander hoe je een goede cocktail moet shaken!

Adres: Utrechtsestraat 114, Amsterdam
Reserveren: www.ku114.nl

mama kelly groot

MaMa Kelly

Met dit prachtige roze interieur is deze plek natuurlijk ideaal voor een Valentijnsdate. Hier eet je normaal gesproken kreeft en kip maar speciaal voor Valentijnsdag pakt MaMa Kelly even wat meer uit dan normaal met een vier gangen diner. Uiteraard krijg je als hoofdgerecht de kip of de kreeft maar wat je verder krijgt blijft nog even een verrassing. 

Adres: Saturnusstraat 100, Amsterdam
Reserveren: www.mama-kelly.nl

Over de auteur

Anne Tonen

Anne Tonen

Anne Tonen is de founder & owner van Your Daily Life. Ze gaat het liefst elke dag uit eten, is een enorme wijnliefhebber en houdt van een goed feestje. Verder is ze ontzettend nieuwsgierig en gaat ze graag in gesprek met mensen met bijzondere, inspirerende of ontroerende verhalen.

Geen reacties

babaganoush

Mitu’s Food: Baba ganoush hummus

Gek op alle soorten hummus? Dan ga je zeker genieten van deze variant: Baba ganoush hummus. Bij deze baba ganoush proef je de smaak van naturel hummus ...