5 x De leukste herfstdates

0
dscf2096

“Wat moet ik dit weekend nou weer doen met mijn vriend?”, is een vraag die ik regelmatig krijg van mijn vriendinnen. Elke keer maar weer in hetzelfde restaurant eten, een drankje doen in jullie stamkroeg of de bank hangen wordt natuurlijk ook een beetje saai. Zelf vind ik actieve dates, wél in combinatie met wijn natuurlijk, de allerbeste. Het liefst met mooi weer én een lekker temperatuurtje, maar zelfs op regenachtige herfstdagen kan je samen genoeg leuke dingen ondernemen. 

1. Spelletjes spelen bij de TonTon Club

Wat mij betreft één van de leukste plekken voor een eerste date. De TonTon Club, gevestigd in het Westerpark én op de Wallen in Amsterdam, is een speelhal volgebouwd met oude arcadespelkasten. Hier kan je samen pacman spelen, flipperen, supermariokarten en tegen elkaar twisteren onder het genot van de lekkerste drankjes en hapjes. Blijkt je date niet helemaal je type te zijn? Dan heb je altijd nog je favoriete spelletje waarmee je je kan vermaken.

Polonceaukade 27, Amsterdam

2. Romantisch dineren op Forteiland Pampus

Na het grote success van Zomerlicht, opent restaurant Pampus nu ook in de winter haar deuren. De avond begint op een boot, die je in ongeveer een half uurtje naar het Forteiland brengt. In het knusse restaurant krijg je door de chef een 3-gangen menu met de beste lokale winterse ingrediënten voorgeschoteld. Zin een romantisch avondje met je lover? Boek dan gauw een ticket (57,50 pp).  

www.pampus.nl

3. Op avontuur in Wildlands Zoo Emmen

Dierenpark Emmen is begin dit jaar omgetoverd tot een groot avonturenpark. Hoewel het park veel kritiek te verduren kreeg, zijn wij razend enthousiast. Volgens bezoekers zou het park te groot zijn waardoor je de dieren nauwelijks zou zien. Wij bezochten het park een half jaar naar de opening en merkten echter niks van deze problemen. Deze date is natuurlijk leuk voor stelletjes met kids, maar ook zonder kinderen heb je hier de tijd van je leven.

www.wildlands.nl

4. Bier proeven bij Brouwerij Troost

Geen zin in een actieve date, maar meer behoefte aan een avondje qualitytime met een lekker drankje erbij? Bij Brouwerij Troost in het Westerpark brouwen ze het bier zelf. Tip: doe de proeverij, waarbij je vijf verschillende speciaalbiertjes naar keuze kan proeven. Ook leuk: schrijf je in voor een rondleiding door de brouwerij.

Pazzanistraat 27, Amsterdam

5. Knuffelen met varkens en koeien bij Familie Bofkont

Op zondagmiddag kan je op een boerderij iets buiten Amsterdam kennismaken met de familie bofkont. De dieren die hier wonen zijn door eigenaresse Dafne Westerhof vrijgekocht uit de bio-industrie en leiden dankzij haar een zorgeloos leventje. Hier kan je samen met je lover knuffelen met koeien en biggen. Op de sauna na één van de meest ontspannende dates!

www.hetbeloofdevarkensland.nl

Fotocredit: Thom van Boheemen​

Geen reacties