Op vakantie zonder te weten waar je naar toe gaat

0

Ik ga op reis en ik neem mee.. Tja, wat neem ik eigenlijk mee? Normaal gesproken check je de weersverwachting, het klimaat en de activiteiten die je gaat ondernemen zodat je precies weet of thermo-ondergoed of een bikini nodig is. Dat is nu even anders. Ik besloot alleen op reis te gaan naar een plek in Europa, welke plek? Dat is een verrassing.

Door: Suzanne Borghart

Goede voornemens, ik vind het onzin. Ook na de 31ste van december komt gewoon de zon weer op, vult je mailbox zich met opdrachten en word je dik als je elke dag patat eet. Niks nieuws dus. Maar dat nieuwe, daar was ik toch naar op zoek toen de kerstdagen naderde. Een maand Thailand met de bestie, een Studytrip naar New York en een halfjaar studeren in Marokko hebben mij de afgelopen twee jaar behoorlijk verrijkt. Nu is het zaak om mezelf te blijven uitdagen. En hoe kun je dat beter doen dan door iets de ondernemen wat 100% nieuw voor je is? Juist, dat kan niet, dus: aan de slag!

Schermafbeelding 2017-01-22 om 19.32.39

Tijdens het zoeken naar de juiste bestemming verloor ik mezelf in de prachtige plaatjes die op ieder reisblog worden aangeboden. Het gele trammetje in Lissabon, de mooi verlichte Eiffeltoren in Parijs en de Ramblas in Barcelona, je kent het wel. Mijn boekenkast is inmiddels aardig gevuld met Lonely Planets (lees: veel te dure reisboekjes die een onmisbaar onderdeel vormen van de voorpret) en ik verheugde me er nu al op om ook van mijn nieuwe bestemming een exemplaar te bemachtigen. Totdat ik dacht aan Suprise Me. Een website waar je de reis boekt die bij jou past (o.a. Citytrip, Solo-Together, Roadtrip) en waar alle categorieën één ding gemeen hebben: de bestemming blijft onbekend totdat je op het vliegveld aankomt. De keus was snel gemaakt: een trip naar het onbekende.

Schermafbeelding 2017-01-22 om 19.34.27

“Broke” omschrijft mijn financiële situatie als vijfdejaars (yep, schuldig aan een tussenjaar) student heel prima en is tevens een van de categorieën die Suprise Me aanbiedt. Van 2 t/m 5 Februari verblijf ik in een hostel én zowel heen als terug is er een plek in het vliegtuig. Voor 75 euro kan ik mijn kamer omboeken tot een private-room maar aangezien er geen betere manier is om nieuwe mensen te leren kennen dan door roomies met ze te zijn én ik betere manieren kan verzinnen om die 75 euro te besteden (hoor ik daar iemand wijn zeggen?), blijf ik bij optie één.

160 euro armer en een flinke adrenaline boost rijker, is mijn trip naar Destination Unknown geboekt. Daarmee is het gissen begonnen: Porto, Boekarest of misschien toch Stockholm? Ik heb geen idee. Over een tijdje weet ik het en kan het avontuur pas écht beginnen.

Wil je mij volgen in de voorpret? Via deze link wordt mijn bestemming bekend gemaakt.

Over de auteur

Anne Tonen

Anne Tonen is de founder & owner van Your Daily Life. Ze gaat het liefst elke dag uit eten, is een enorme wijnliefhebber en houdt van een goed feestje. Verder is ze ontzettend nieuwsgierig en gaat ze graag in gesprek met mensen met bijzondere, inspirerende of ontroerende verhalen.

Geen reacties