15 x de leukste festivals die je deze zomer niet mag missen

1
DGTL hoofdfoto

Het leukste seizoen van het jaar staat voor de deur en daarmee bedoelen we het natuurlijk het festivalseizoen! Van eind maart tot half september heb je elke week enorm veel keuze uit verschillende festivals, zowel nieuwe als oude vertrouwde feestjes. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je met al die festivals, die als paddenstoelen uit de grond groeien, geen overzicht meer hebt, helpen wij je graag een handje. In dit artikel lees je dan ook onze favoriete festivals die je deze lente/zomer absoluut niet mag en wilt missen.

DGTL

DGTL 
Datum: 30 maart t/m 1 april 
Locatie:  NDSM-werf, Amsterdam
Website: Facebook-event
Line up: Onder anderen Mano Le Tough, Theo Parrish, Job Jobse en Schwarzmann. 
Leuk om te weten: Net zoals elk jaar wordt het festivalseizoen ook nu weer afgetrapt met DGTL. Maar liefst drie dagen kun je terecht op het rauwe terrein van de NDSM-werf waar je verschillende area's, waanzinnige stages en de beste dj's vindt. Het festival start op vrijdagavond 30 maart om 21.00 uur en gaat door tot zondagavond 1 april om 23.00 uur. Wij weten dus wel hoe we ons paasweekeinde gaan doorbrengen! 

geheime liefde

Geheime Liefde 
Datum: 12 mei
Locatie:  Utrecht
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Ga op ontdekkingstocht door oude tunnels, verlaten bunkers en chill op intieme grasveldjes. Deze festivallocatie is fantastisch en intiem. Houden we van! Qua muziek moet je denken aan techno, techhouse, deephouse en house van zowel gevestigde namen als nieuw muzikaal talent. Kaarten voor dit festival zijn allang uitverkocht, dus houd Ticketswap goed in de gaten. 

pleinvrees strand

Pleinvrees Festival am Strand
Datum: 19 mei
Locatie: Blijburg aan Zee, Amsterdam
Website: Facebook-event
Line up: Onder anderen: Fritz Kalkbrenner, Reinier Zonneveld (live), Seth Schwarz, Worakls (live) en Kraut (live). 
Leuk om te weten: Pleinvrees voegt dit jaar haar twee populaire festivals (mei & september) samen. Pleinvrees Festival am Strand vindt plaats op de locatie van Pleinvrees am Strand en daar worden wij heel erg blij van Blijburg aan Zee is namelijk een van onze favoriete festivallocaties in Amsterdam. In een intieme strandsetting kun je hier de hele dag aan het water en met je voeten in het zand dansjes met je vrienden doen.

lente kabinet

Lente Kabinet Festival
Datum: 26 & 27 mei
Locatie: Het Twiske, Amsterdam
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Dit populaire festival, dat altijd razendsnel is uitverkocht, breidt dit jaar uit naar maar liefst twee dagen. Het kleine broertje van Dekmantel levert ieder jaar weer een lekkere line-up die je niet alledaags tegenkomt. Verder wordt het festival altijd bijzonder aangekleed en vindt het plaats op de fijne festivallocatie Het Twiske.

komm schon alter

Komm Schon Alter Das Festival
Datum: 9 juni
Locatie: De Tuinen van West
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: De sfeer bij Komm Schon Alter clubavonden is altijd fantastisch en hetzelfde geldt voor het festival, waar vorig jaar zomer de eerste editie van plaatsvond. Hier vind je geen tieners, geen enorme rijen en belachelijk hoge kosten voor munten. Nee, hier komen mensen op af die op zoek zijn naar gezelligheid, verbondenheid en samen willen genieten van fijne muziek. Een van onze lievelingsfeestjes in Amsterdam. Let op: je komt alleen binnen als je 24 jaar of ouder bent. 

festifest

Festifest 
Datum: 16 juni
Locatie: Noorderlicht Cafe
Website: Facebook-event
Line up: Onder anderen Jennifer Cardini, dj Rahaan, Moscoman, Ana Helder. 
Leuk om te weten: Wie gek is op kleine intieme feestjes moet zeker proberen om een kaart te scoren voor Festifest. Allen ingrediënten voor een geslaagde festivaldag zijn aanwezig: goede muziek, lekker eten, confetti kanonnen en dat allemaal met uitzicht op het IJ. 

Credit: Bibian Bingen

Credit: Bibian Bingen

Strange Sounds from Beyond
Datum: 23 en 24 juni
Locatie: Noorderlicht Cafe, Amsterdam
Website: Facebook-event
Line up: Hunee, Antal, ZoZo, Orpheu The Wizard
Leuk om te weten: Bij Strange Sounds from Beyond draait het om veel verschillende soorten muziek. Van afromuziek, wave, krautrock, psychedelisch, wereldmuziek, disco maar ook bekendere vormen van elektronische muziek als house en techno. De organisatie heeft als doel om het festivalpubliek in aanraking te laten komen met muziek die ze normaal gesproken niet zo snel zouden luisteren. Hier doe je dus veel nieuwe ontdekkingen op. Houden we van!

Copyright Photo-company.nl; contact before use

Awakenings Festival 
Datum: 30 juni & 1 juli 
Locatie: Recreatiegebied Spaarnwoude
Website: Facebook-event
Line up: Onder anderen: Carl Cox, Henrik Schwarz, Joseph Capriati, Ben Klock, Richie Hawtin en Joris Voorn 
Leuk om te weten: Awakenings Festival is met 100 acts, verspreid over acht podia, het grootste outdoor technofestival ter wereld en dit jaar vindt alweer de achttiende editie plaats. De line-up is een mix van gevestigde namen (zie hierboven) en de nieuwe garde zoals Job Jobse, Amelie Lens en Charlotte de Witte. Verder wordt er veel geld gestoken in het podiumontwerp. Bezoekers kunnen rekenen op de laatste technieken op het gebied van licht en geluid.  

Schermafbeelding 2018-03-11 om 09.12.12

Georgie's Wundergarten 
Datum: 7 juli
Locatie: Riekerhaven, Amsterdam
Website: Facebook-event
Line up: De line-up wordt zoals elke editie bewust geheim gehouden 
Leuk om te weten: Helaas mag dit fanatastische festival niet meer plaatsvinden in het magische dorpje Ruigoord. Afgelopen winter verhuisde Georgies naar een andere locatie. Dat was voor de vaste Georgies-bezoeker even wennen maar ondanks dat het niet meer in Ruigoord plaatsvond, wist de organisatie er net als altijd een te gek feest van te maken. Bij dit feestje draait het om oprecht en echt samenzijn en dat betekent dat de sfeer op Georgies altijd ontzettend goed is. 

Credit: Dennis Bouman

Credit: Dennis Bouman

Milkshake Festival
Datum: 27 – 30 juli
Locatie: Westerpark, Amsterdam
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Op een van de vrolijkste festivals van het jaar kun je dit jaar voor het eerst blijven overnachten zodat je echt niks meer hoeft te missen van alle gezelligheid en vrolijkheid. Milkshake is een festival waarbij iedereen welkom, waar je volledig jezelf kunt en het dus niet uitmaakt hoe je eruit ziet. Het festival wilt laten zien dat muzieksmaak en kledingkeuze helemaal los staan van seksualiteit. 

dekmantel

Dekmantel Festival 
Datum: 1 – 5 augustus
Locatie: Amsterdamse Bos, Amsterdam
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: In het Amsterdamse Bos en op nog vijf andere locaties in Amsterdam vindt alweer de zesde editie van het populaire Dekmantel Festival plaats. Tussendoor hoef je niet naar huis, want van woensdag t/m zondag kun je blijven logeren op de bijbehorende camping. De organisatie zorgt elk jaar voor de meest creatieve en invloedrijke acts in de house- en techno-scene. In plaats van de laatste hits te spelen, moedigt het festival zijn acts aan om nieuwe muziek te laten horen. 

Credit: Kirsten van Santen

Credit: Kirsten van Santen

Strafwerk
Datum: 18 augustus
Locatie: Blijburg aan Zee
Website: Facebook-event
Line up: Onder anderen: Maceo Plex, Joris Voorn, Kölsch en Maya Jane Coles 
Leuk om te weten: Strafwerk staat bekend om de altijd keiharde line-up van internationale, nationale en lokale acts. Zoals elke zomer vindt dit fijne festival plaats op Blijburg aan Zee, een van onze favoriete festivallocaties want er is strand, 'zee' en hopelijk ook zon! Mag je zeker niet missen. 

 

valtifest

Valtifest
Datum: 1 september
Locatie: Thuishaven, Amsterdam
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Valtifest verhuisde vorig jaar van de NDSM-werf naar Thuishaven. Veel feestgangers waren een beetje huiverig voor deze verandering van locatie, maar wij kunnen met zekerheid zeggen dat dit een van de leukste edities tot nu was! Het terrein van Thuishaven is veel knusser en intiemer wat perfect past bij de ontzettend gezellige ons-kent-ons sfeer die bij Valtifest hangt. Zoals elk jaar heeft Valtifest een thema, waarbij je verkleed moet gaan. Welk thema dat is, wordt later dit jaar bekend gemaakt.  

elrow

Elrow Town Festival
Datum: 8 september
Locatie: NDSM-werf, Amsterdam
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Het wereldberoemde, kleurrijke Spaanse festival Elrow strijkt voor het eerst neer in Nederland en daar worden wij, en jij, heel erg vrolijk van. Dit festival staat namelijk in het teken van gekke acts, bizarre decorstukken, kostuums en confetti. "Een grote fantasiewereld", zo omschrijft de organisatie het event. Verwacht dus veel kleur, vrolijkheid en natuurlijk de lekkerste techno, techhouse en house muziek.

into the woods

Into the Woods
Datum: 14 & 15 september
Locatie: Amersfoort
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Het festivalseizoen sluiten we zoals elk jaar af op Into the Woods, waar het decor prachtig en sprookjesachtig is.  Met indrukwekkende stage opstellingen geeft dit festival je een onwerkelijk gevoel waardoor alle feestgangers zich volledig laten gaan en simpelweg van de muziek genieten. Zoals de naam al doet vermoeden vindt deze afsluiter van het seizoen midden in de bossen plaats. 

Plaats een nieuw bericht